Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sraz čtenářů Formule.cz

Sraz čtenářů Formule.cz

Doplňující informace.

Jak jsme Vás již informovali [ zde ] , uskuteční se v neděli 17. června v Brně setkání čtenářů Formule.cz.

Sraz účastníků motokárového závodu je v 14,30 v půjčovně motokár, v čtvrti Modřice (GPS 49°7´21.03“N, 16°36´16.82“E), která sídlí u nájezdu na silnici R52 (E461). Přijedete-li po D1, odbočte na sjezdu č.194 (Brno-centrum), směr Mikulov, Znojmo, Vídeň. Po ujetí asi čtyř kilometrů sjedete z R52 na prvním sjezdu, odbočíte doleva na přemostění rychlostní silnice (z níž je půjčovna již vidět po pravé straně), po jejím přejetí využijte sjezdu na R52, jeďte v připojovacím/odbočovacím pruhu podél celého areálu, na jehož konci je vjezd na parkoviště. [ detail dálničního sjezdu u půjčovny ] .

Pro účastníky z moravské metropole je nejvhodnější možností využití tramvaje č.2, na konečnou zastávku Modřice, smyčka. [ jízdní řád ] . Zbylých cca 500 metrů je nutné absolvovat pěšky, kdy se vydáte po komunikaci navazující na konečnou tramvaje směrem z města [ mapa ] .

Ti odvážnější účastníci prvního srazu se v roce 2004 se potýkali s deštěm v motokárovém závodě, kdy mokrý povrch udělal i samotnou jízdu mimořádně zábavnou, nicméně za cenu komplikací s promočenými svršky nepřipravených účastníků. I tuto neděli může panovat podobné počasí s možností přeháněk a deště, díky ochotě půjčovny závodit i v případě nepříznivých klimatických podmínek, doporučujeme zakoupit dvoudílnou pláštěnku, kterou by měly nabízet v hobby marketech v oddělení pracovních oděvů v cenách okolo 200 Kč. Přes dobrou schopnost pláštěnky ochránit většinu oděvů (je vhodné být pod pláštěnkou alespoň lehce oblečen, aby se omezilo pocení v důsledku přímého kontaktu pokožky s materiálem pláštěnky), zůstává nechráněná část pod kotníky, proto doporučujeme vzít sebou náhradní obuv a ponožky, případně ručník.

Po skočení závodu (cca v 17,30) proběhne přesun k M-Paláci, kde jsou v baru Kartarény od 18,30 rezervována místa pro sledování přímého přenosu závodu F1 z USA, začínajícího v 18,55. Před jeho zahájením bude možnost doplnit síly v nedalekých stravovacích zařízeních (restaurace nebo fast food).

Budova M-paláce (GPS 49°10´37.81“N, 16°36´15.4E), kde bude probíhat sledování přímého přenosu z GP USA (začátek 18,55), je umístěna na Heršpické ulici, v čtvrti Štýřice [ mapa ] . Přijedete-li po D1, odbočte na sjezdu č.194 (Brno-centrum), směr centrum. Po ujetí cca 1,5 km, na druhé světelné křižovatce, uvidíte po pravé straně vysokou modrou skleněnou budovu [ M-Palác ] . Na této křižovatce odbočíte doprava a budovu objedete. Zde můžete využít parkoviště (zdarma) u zadního vchodu M-paláce. Vejdete do budovy tímto vchodem, kde jsou již orientační šipky k půjčovně (s barem na sledování přenosu), která sídlí v suterénu.

Poslední možnost přihlášení vyprší v sobotu v 18,00. Registrace probíhá již jen v diskuzi pod článkem s vyběrem z možností : motokáry/sledování F1.