Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

D'Ambrosio se stane pátečním testovacím jezdcem Virginu

D'Ambrosio se stane pátečním testovacím jezdcem Virginu

Belgičan se objeví v následujících čtyřech podnicích.

Stáj Virgin Racing oznámila, že v následujících čtyřech ze zbývajících pěti velkých cen dostane během prvního pátečního tréninku šanci testovat jeho vůz Jerome d'Ambrosio.

Belgičan, kterému letos patří průběžné desáté místo v doprovodné sérii Formule 1, GP2, usedne za volant monopostu VR-01 v Singapuru, Japonsku, Koreji a Brazílii. Pokaždé přitom nahradí Lucase di Grassiho po boku Tima Glocka.

D'Ambrosio navíc dostal příležitost zůčastnit se s Virginem také posezónního testování nováčků v Abú Zabí.

"Mým hlavním cílem bylo vždy závodit ve Formuli 1, jsem nadšený, že jsem o krok blíž," rekl d'Ambrosio. "Rád bych poděkoval týmu Virgin Racing a společnosti Gravity Sport Management za jejich důvěru. Nezklamu je.

Tyhle jízdy jsou fantastickou příležitostí a já se těším na to, že týmu budu pomáhat, jakkoliv dovedu, a zároveň budu získávat zkušenosti na čtyřech nejnáročnějších okruzích kalendáře Formule 1. S ohledem na sezónu 2011 to bude velice užitečné."

Tým k angažmá d'Ambrosia doplnil, že Timo Glock má smlouvu na další dva roky a Lucas di Grassi má v kontraktu opci, kterou tým může využít na prodloužení využívání jeho služeb.

Graeme Lowdon, výkonný ředitel týmu Virgin Racing, řekl: "Vřele vítáme Jeromeho d'Ambrosia ve Virgin Racing a těšíme se na to, až mu zprostředkujeme příležitost řídit vůz VR-01 v prvním volném tréninku v rámci příštích čtyř závodních víkendů. Zúčastní se také našeho testu mladých jezdců v Abú Zabí na konci sezóny.

Máme smlouvu s Timem Glockem na další dva roky a opci na služby Lucase di Grassiho pro příští rok. Oba jezdci odvedli v naší premiérové sezóně úžasnou práci. Neustále chceme rozvíjet nové závodní talenty a tým, ze kterého se Virgin Racing zrodil, má v tomhle dlouhou historii.

Jerome je opravdový závodník a tuto šanci si velice zaslouží. Těšíme se na to, až si ověříme jeho výkonnost počínaje Velkou cenou Singapuru. Vzhledem k podpoře Jeromeho a Luize máme dva jezdce s enormním potenciálem pro budoucnost."