Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Tomáš Enge dostal vyhazov od Petersenova týmu ALMS

Tomáš Enge dostal vyhazov od Petersenova týmu ALMS

Na okruhu v Mid-Ohiu měl další kolizi.

Ještě během závodu Americké série Le Mans na Mid-Ohiu, kde se dnes večer jede závod americké série IndyCar, rozvázal Petersen Motorsports/White Lightning spolupráci s Tomášem Engem. Důvodem byla další kolize a penalizace, za které v předchozím závodě dostal Enge podmínku [čtěte zde].

Výpověď byla v souladu s dohodu ozavřenou s Engem po závodě na Lime Rocku. Ta přišla 45 minut po startu závodu, který se jel na dvě hodiny a čtyřicet pět minut.

V tiskovém prohlášení šéf týmu Dale White řekl:

“V souladu s naší týmovou politikou jsme se rozhodli uvolnit Tomáše prakticky okamžitě ze smlouvy s Petersen Motorsports/White Lightning Racing. I když je to velmi politováníhodné pro Mikea Petersena, pro mě osobně i pro tým, Tomáš měl od závodu v Lime Rocku podmínku jak od pořadatelů z IMSA, tak od týmu, ale naše politika a dohoda s Tomášem jsou jasné. Bylo jasné, že už nemůžeme a nebudeme tolerovat další penalizaci a že další postih bude řešen tímto způsobem. Bez ohledu na okolnosti dnešní kolize je naším zvykem, respektovat rozhodnutí komisařů.”

Engeho manažer Antonín Charouz incident ještě neviděl, ale riskantním přístupem českého závodníka v podmínce je zklamán:

„Nevím, co bych k tomu měl říct. Incident jsem zatím neviděl a budu si muset počkat na záznam, ale předpokládám, že komisaři rozhodli správně," řekl Charouz. "Každopádně je to neměnná věc a pro mě je obrovské zklamání, že se Tomáš zachoval takhle nedisciplinovaně. V podmínce si neměl dovolit takhle riskovat.“