Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jordan na mistrovský titul tipuje Hamiltona

Jordan na mistrovský titul tipuje Hamiltona

Problémy by podle něj mohl pocítit šampion Button.

Eddie Jordan se vyjádřil, že Lewis Hamilton je pro něj silný kandidát na mistrovský titul mezi jezdci. Také se nechal slyšet, že nadcházející sezóna by mohla být tužším oříškem pro šampiona Jensona Buttona, čerstvého kolegy Hamiltona u týmu McLaren.

Zatímco Button přechází do týmu z Wokingu od mistrovského Brawnu (dnes Mercedesu), Hamilton ve stříbrných barvách pojede již svoji čtvrtou sezónu. Bývalý majitel týmu Jordan a nyní expert televize BBC si myslí, že na koni bude právě Hamilton.

"Nemohu z hlavy dostat Lewise Hamiltona," řekl agentuře Press Association. "Je tvrdý, má talent a návrat Michaela Schumachera mu jen přidá na agresivitě, která mu pomůže k úspěchu. Je to pro něj perfektní. Své peníze bych nevložil jinam než do Hamiltona."

Eddie také zdůraznil, že zdánlivá rychlost vozů Ferrari v prvním týdnu předsezónních testů by neměla být brána za bernou minci. "Pokud někdo ví, jak se bookmakeři nachávají oblbovat do falešného pocitu jistoty, tak je to právě to, co se nyní děje," pokračoval Jordan. "Momentálnímu dění nedávám naprosto žádnou věrohodnost. Záleží jen na tom, co se bude dít první neděli v Bahrajnu."

Ohledně Buttonova přestupu k McLarenu Jordan soudí, že by mohl britský jezdec prodělat tvrdší zažitek, než očekával: "Jenson se bude muset naučit přijmout odlišný život. V Brawnu byl doma, ale tohle bude studená sprcha a skutečná zkouška jeho schopností.

Ale nerozhodl by se takto, kdyby si nebyl vědom nároků, jaké na něj budou kladeny. Vybral si boj za sebe. Chce dokázat, že může porazit Hamiltona ve zcela odlišném prostředí. Rád bych ho viděl mezi prvními třemi, ale je to velký otazník."