Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Podle Buemiho měl Alguersuari lepší strategii

Podle Buemiho měl Alguersuari lepší strategii

Po Velké ceně Abú Zabí - Toro Rosso

Jamie Alguersuari (9.): "S výsledkem jsem velmi spokojen, letos je to potřetí, co jsem bodoval. Abych byl upřímný, nejsem si úplně jistý, jak jsem se na to deváté místo dostal, když jsem startoval jako sedmnáctý! Měl jsem štěstí, že jsem se nezapletl do Schumacherovy havárie v prvním kole a pak to byl dobrý strategický tah vyměnit pneumatiky hned, když vyjel safety car.

Pneumatiky poté po celou dobu závodu fungovaly hodně dobře a ty zadní se neopotřebovávaly. Cítil jsem, jak se po celou dobu zlepšují podmínky na trati a to znamenalo, že jsem měl ve třetím sektoru nad Massou navrch a udržoval jsem to i v prvních dvou sektorech i přesto, že byl zřejmě mnohem rychlejší, než já.

Jsem s týmem velmi spokojený, protože zatím vždy odvedl dobrou práci při strategii, toto deváté místo je zasloužené a je to hezký konec sezóny."


Sebastien Buemi (15.): "Ačkoliv výsledek není skvělý, stále si myslím, že jsem zajel velmi dobrý závod. Měl jsem skvělý start a předjel jsem pět vozů. Tým se rozhodl povolat Jamieho na výměnu pneumatik a mě během safety caru nechat na dráze. Myslím, že strategie mého týmového kolegy se ukázala být lepší, protože pneumatiky se vůbec neopotřebovávaly, on byl totiž schopen zajet do boxů a za safety carem ztrátu dohnat. Jsem tedy trochu zklamaný, protože cítím, že kdybych jel jinou strategii, mohl jsem snadno skončit na bodech."