Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Renault se v Kanadě zvedl, tvrdí Heidfeld

Renault se v Kanadě zvedl, tvrdí Heidfeld

Francouzský tým chce udržet čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Nick Heidfeld věří, že Renault udělal v Kanadě zásadní pokrok v řešení svých problémů a začíná zlepšovat svou výkonnost.

Poté, co v Monaku rychlostně zcela nestačili, Heidfeld a Vitalij Petrov dokázali v Montrealu figurovat v první desítce. Němec měl dokonce potenciální šanci bojovat o pódium, než došlo k jeho havárii po kontaktu s Kamujem Kobajašim, jeho týmový kolega dokázal dojet pátý.

Přestože však z kanadské velké ceny odstoupil, je Heidfeld po minulém závodě optimistou.

"Pro tým bylo důležité odjíždět z Kanady s tím, že chápeme některé problémy, které nás potkaly v Monaku, a já myslím, že máme jasný důkaz toho, že se nám přesně to povedlo," řekl Heidfeld.

"Teď víme, jakým směrem se ubírat, a je jasné, že tým podle toho začal během té dvoutýdenní přestávky mezi Monakem a Montrealem jednat. Tyhle věci se nestanou přes noc jako kouzlo, my jsme ale odvedli dobrou práci a zjistili jsme, kde se musíme zlepšit."

Šéf týmu Eric Boullier dodal, že je důležité, aby Renault své lepšící se formy využil a znovu se v následujících čtyřech velkých cenách před letní přestávkou dostal na stupně vítězů.

"V tomto období potřebujeme další pódium něbo dvě, abychom upevnili svou pozici mezi elitními týmy v poli a zůstali dostatečně daleko před Mercedesem, jehož sezóna se jednoznačně zlepšila," řekl Boullier.

"Udržení naší pozice v první čtyřce Poháru konstruktérů je pro nás absolutní prioritou a my musíme v následujících čtyřech závodech zlepšovat svou formu."

Vitalij Petrov věří, že nejen vůz, ale také tým má své chyby a je třeba, aby se v některých ohledech zlepšil.

"Myslím, že máme na mnohem víc," řekl Rus. "Vím, že už jsem to říkal, ale opravdu věřím, že je to tak. Dosáhli jsme dobrých výsledků, ale společně můžeme dokázat ještě daleko víc.

Občas jsem udělal chybu já, někdy mohly být lepší naše zastávky, ale obecně bych řekl, že se potřebujeme o úroveň posunout. Musíme minimalizovat chyby a body budou přicházet."