Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Renault vkládá své naděje do novinek pro Spa

Renault vkládá své naděje do novinek pro Spa

Francouzský tým chystá do Belgie velký balík vylepšení.

Nick Heidfeld je přesvědčen o tom, že Renault čeká velice náročný zbytek sezóny, pokud jeho nové díly připravované pro Velkou cenu Belgie nepřinesou kýžený efekt.

Renault vstoupil do sezóny dvěma umístěními na stupních vítězů v prvních dvou velkých cenách, od té doby se mu ale podobný výsledek nepovedlo zopakovat, zčásti kvůli zavřenému aerodynamickému tunelu z důvodu jeho rekonstrukce.

Tým však nyní tvrdí, že se mu již podařilo jeho problémy vyřešit, jen zatím neměl dost času své poznatky přenést také do nových dílů, které by vzal na okruh.

Pro Belgii však Renault připravuje zatím největší balík novinek a slibuje si zásadní obrat své formy, přičemž cílem je vybojovat ztracené čtvrté místo v Poháru konstruktérů, které nyní patří Mercedesu.

"Pokud to nezabere, tak máme problém," řekl o novinkách pro Belgii Nick Heidfeld. "Doufejme v to nejlepší.

Cítím, že to konečně musí fungovat, protože už několik závodů říkáme, že už jsme ten problém pochopili a že jsme se posunuli vpřed. Tohle bude poprvé, co opravdu budeme mít něco velkého.

Od té doby, co jsme přišli na své problémy, jsme vyrobili nějaké maličkosti. Ve větrném tunelu jsme teď ale udělali pár velkých kroků vpřed a zatím nebylo snadné přivést všechny nové díly na okruh. Spa je pro nás tedy velice důležitým místem v otázce toho, jestli jdeme správným směrem."

Renault by mohl ve Spa pokračovat s testováním systému výfuků vedených dozadu, přestože jsou jeho velké novinky stavěny kolem dopředu vedoucího konceptu.