Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Heidfeld věří, že má své místo u Renaultu jisté

Heidfeld věří, že má své místo u Renaultu jisté

Spekuluje se, že by jej mohl nahradit Romain Grosjean.

Nick Heidfeld věří, že v letošní sezóně už udělal dost pro to, aby přesvědčil týmy, že si zaslouží závodní sedačku i pro příští rok.

Němec, který neměl před letošní sezónou jisté žádné místo, nahradil u Renaultu Roberta Kubicu, který se v únoru zranil při havárii v rally.

A hned ve druhém závodě sezóny v Malajsii Heidfeld zazářil, když dojel na třetím místě. Od té doby ale na podobný úspěch nedokázal navázat.

V zítřejším prvním tréninku na Velkou cenu Maďarska Heidfelda nahradí Bruno Senna. Šéf týmu Eric Boullier rovněž vyzdvihl výkony Romaina Grosjeana, což vyvolalo spekulace o tom, že by vedoucí muž průběžného pořadí GP2 mohl Heidfelda u Renaultu ještě letos nahradit.

Němec nicméně řekl, že i navzdory doposud neúspěšné sezóně, si je svou budoucností jistý.

"Jsem spokojen s tím, jak na tom v týmu jsem. Myslím, že spolu všichni dobře vycházíme," řekl Heidfeld. "Bruno tady dostal šanci jet a myslím, že Eric řekl, že Grosjean odvádí dobrou práci v GP2, to ale neznamená, že mi vezme moji sedačku.

Nemyslím si, že to zatím byla skvělá sezóna, věřím ale, že byla dobrá a určitě natolik dobrá, abych mohl bojovat o sedačku pro příští rok. Samozřejmě budu stále tlačit, snažit se o to nejlepší a uvidíme, co bude."


Němec připustil, že špatná je zejména jeho výkonnost v kvalifikacích. Podle svých slov se ale hodně naučil a stále se zlepšuje.

"Myslím, že tu byly nějaké velmi dobré výkony. Samozřejmě bylo pár závodů, kde jsem měl nějaké problémy, například v Barceloně, kde mi v kvalifikaci vzplál vůz, dojel jsem ale osmý.

Myslím, že celkově si vedu dobře. V kvalifikaci jsem ne vždy naplno využil potenciálu, hodně jsem se o tom ale naučil a myslím, že to je lepší. Jsou to jen drobnosti, ukazují ale, proč se trápím."