Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kartykejan potvrzen pro domácí Velkou cenu Indie

Kartykejan potvrzen pro domácí Velkou cenu Indie

Při premiéře Formule 1 v Indii nahradí Daniela Ricciarda.

HRT oficiálně potvrdilo, že v premiérové Velké ceně Indie opět usedne do kokpitu jeho vozu domácí Narajn Kartykejan. Ten vystřídá svého náhradníka Daniela Ricciarda.

Kartykejan se za volant vozu Hispania Racing posadí už v pátečním tréninku na nadcházející Velkou cenu Singapuru, aby se na svůj návrat do Formule 1 připravil.

"Samozřejmě je to skvělý pocit zase jednou závod při víkendu velké ceny a co se mé domácí velké ceny v Indii týče, tým mě ujistil, že pojedu, už když jsem byl po Velké ceně Evropy nahrazen," řekl Kartykejan.

Čtyřiatřicetiletý Ind přišel o své místo závodního jezdce u HRT před Velkou cenou Velké Británie, od které jej nahradil chráněnec Red Bullu a pilot Světové série Formule Renault 3.5 Daniel Ricciardo. Celou dobu však bylo jasné, že se Kartykejan pro závod v Indii vrátí, což ještě stvrdila informace o tom, že Ind pro svůj domácí podnik našel sponzory.

Kartykejan i přes svůj konec v závodech zůstal u týmu HRT a na Nürburgringu se znovu svezl během pátečního volného tréninku. Tak se stane také v Singapuru a šéf týmu Colin Kolles řekl, že tak Kartykejan dostane dobrou šanci se na svůj návrat připravit.

"Je skvělé mít Narajna zpátky ve voze, protože tak získá klíčový čas ve voze předtím, než pojede Velkou cenu Indie," řekl Kolles.

"Je to nejlepší jezdec, který z toho regionu vyšel, a je nepochybně extrémně talentovaný, což prokázal svým zlepšením během sezóny."

Ricciardo již dříve pro Autosport prozradil, že očekává, že to bude právě on, kdo Kartykejanovi v Indii uvolní místo, nikoliv jeho týmový kolega Vitantonio Liuzzi.