Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Kartykejan smí do Velké ceny Španělska startovat

Kartykejan smí do Velké ceny Španělska startovat

Ind dostal výjimku poté, co se nekvalifikoval.

Narajn Kartykejan dostal od sportovních komisařů svolení ke startu do zítřejší Velké ceny Španělska, přestože nesplnil kvalifikační limit 107% nejrychlejšího času.

Indický závodník byl v první části kvalifikace o 8,5 sekundy pomalejší než nejrychlejší Lewis Hamilton. Zlepšit svůj čas mu však zabránily technické problémy, kvůli kterým už na trať znovu nevyjel.

Sportovní komisaři však vzali potaz Kartykejanův čas ze třetího volného tréninku, který by na splnění limitu 107% stačil, pilot týmu HRT tedy bude moci do závodu startovat.

"Chtěli jsme vyjet na druhé sadě pneumatik, ale objevili jsme nějaké problémy a kvůli obavám o bezpečnost, nejen o mou, ale o ostatní jezdce, jsme se rozhodli, že bude nejlepší již nevyjíždět," řekl Kartykejan, který musel vynechat celý pátek, když v prvním tréninku v jeho voze jezdil Dani Clos a ve druhém tréninku mu v jízdách zabránily technické problémy.

"Zdá se, že mě smůla o tomto víkendu nadále pronásleduje a ačkoliv jsem z toho zklamaný, nemohu dělat nic jiného, než se snažit dát do toho všechno."