Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massou pořadaný motokárový závod letos vyhrál Alguersuari

Massou pořadaný motokárový závod letos vyhrál Alguersuari

Původní vítěz Jules Bianchi byl diskvalifikován.

Jaime Alguersuari vyhrál letošní ročník tradičního motokárového závodu v brazilském Florianopilos, který pořádá Felipe Massa.

Vítězem obou sobotních i dnešních závodů se sice stal Jules Bianchi, jenže Francouz byl následně diskvalifikován za porušení pravidel týkajících se hmotnosti motokáry.

V prvním závodě dojel za Bianchim a druhým Alguersuarim pořadatel závodu Massa.

Ve druhém závodě, do kterého vyrazilo nejlepších osm z toho prvního v obráceném pořadí, doplnili Alguersuariho na stupních vítězů dva domácí závodníci Lucas di Grassi a Rubens Barrichello.

Závod je známý tím, že na něj Massa zve řadu svých kamarádů a známých tváří z motoristického sportu. Mezi jeho kolegy z Formule 1 nechyběli Jerome d'Ambrosio, Vitantonio Liuzzi, Adrian Sutil či Pastor Maldonado. Závodilo také několik bývalých pilotů královny motorsportu - Nelson Piquet Jr, Antonio Pizzonia, Luciano Burti, Ricardo Zonta, Enrique Bernoldi, Christian Fittipaldi nebo Gianni Morbidelli. Mezi zástupci dalších motoristických disciplín byli například z IndyCar Tony Kanaan, Vitor Meira, Ana Beatriz nebo Helio Castroneves.