Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alguersuari bude příští týden testovat s Pirelli v Jerezu

Alguersuari bude příští týden testovat s Pirelli v Jerezu

Italský výrobce pneumatik začíná zkoušet obutí na rok 2013.

Jaime Alguersuari příští týden poprvé od loňské Velké ceny Brazílie usedne do vozu Formule 1, když se zúčastní třídenního testování ve své roli zkušebního jezdce Pirelli.

Italský výrobce pneumatik bude od 7. do 9. května na trati ve španělském Jerezu poprvé zkoušet nové pneumatiky, které chystá pro sezónu 2013. Alguersuari přitom usedne za volant vozu Renault R30, se kterým francouzský tým závodil v roce 2010. Právě tímto modelem totiž Pirelli nahradilo již příliš starou Toyotu TF109, se kterou testovalo předtím.

Alguersuari, který po vyhazovu od týmu Toro Rosso doplnil testovací tým Pirelli po boku Lucase di Grassiho, řekl, že se již nemůže dočkat, až znovu usedne za volant vozu Formule 1.

"Nikdo si nedokáže představit mé nadšení v tuto chvíli. Počítám minuty do chvíle, kdy budu za volantem nejsofistikovanějšího stroje na světě," řekl Španěl. "Nikdy jsem si nepředstavil, že mi chuť Formule 1 bude tolik chybět.

Chtěl bych vyjádřit svou vděčnost Pirelli za jejich důvěru, měli také jiné možnosti, a pokusím se pro ně odvést co nejlepší práci.

Vedle této role budu nadále pracovat pro BBC Radio. Jsem jim skutečně vděčný za to, že mi dali tuto příležitost stát se členem tak profesionálního týmu. Jsem šťastný člověk."

Pirelli do budoucna plánuje testy také v belgickém Spa-Francorchamps, v italské Monze a na Katalánském okruhu nedaleko španělské Barcelony.