Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber: "Odchod Keye byl logickým krokem."

Sauber: "Odchod Keye byl logickým krokem."

Bývalý technický ředitel týmu chtěl zpátky do Velké Británie.

Peter Sauber je přesvědčen o tom, že odchod technického ředitele Jamese Keye z jeho týmu byl jediným rozumným východiskem z nastalé situace.

Švýcarský tým nedávno oznámil, že jej Key, který nastoupil v dubnu roku 2010, opustil. Sauber se přitom rozhodl neangažovat na jeho místo někoho jiného a spíše restrukturalizovat tým tak, aby se jeho práce rozdělila mezi více lidí.

Key nastoupil k týmu, aby mu pomohl se reorganizovat po odchodu automobilky BMW z Formule 1, po kterém se z továrního týmu musel stát znovu soukromým.

Sauber se nechal slyšet, že Key chtěl opustit tým a vrátit se zpátky do Velké Británie a proto nebylo možné situaci vyřešit jinak.

"James k nám přišel ve fázi, kdy jsme museli podstoupit bolestivou přeměnu z automobilkou podporovaného týmu na soukromý tým a on byl jedním z klíčových faktorů při návratu stability do naší stáje," řekl Sauber.

"Ve fázi, která následovala, začínalo být stále jasnější, že ta spolupráce nefunguje tak, jak obě strany doufaly. Jelikož chtěl James tým opustit, bylo logickým vyústěním nechat ho se posunout."

Sauber také podotkl, že jeho tým bude letos muset využít své zdroje daleko lépe, aby se mu narozdíl od loňské sezóny podařilo udržet si svou výkonnost po celý rok.

"Sezóna 2011 byla rozdělena do dvou velice odlišných částí. Měli jsme dobrou první polovinu a složitou druhou. Letos budeme muset rozdělit rozpočet na svůj vývoj tak, abychom se mohli zlepšovat po celou sezónu a mohli ubránit svoji pozici.

Měli jsme dobrý začátek, ale konec byl zklamáním. Letos chceme začít stejně jako loni, ale chceme udržet tu úroveň výkonnosti po celou sezónu. Pokud se nám to povede, bude závěrečné skóre vypadat lépe."