Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello otevřený návratu do F1: "Klidně s Ferrari."

Barrichello otevřený návratu do F1: "Klidně s Ferrari."

Brazilec letos závodí v zámořské Indycar Series.

Rubens Barrichello, veterán Formule 1, který pro letošní sezónu zamířil do zámořské Indycar Series, nevyloučil budoucí návrat do královny motorsportu, pokud by o jeho služby byl zájem.

Po devatenácti sezónách za volantem Formule 1 byl devětatřicetiletý Brazilec nucen opustit nejvyšší formulovou kategorii poté, co ztratil závodní sedačku u Williamsu ve prospěch svého krajana Bruna Senny.

V rozhovoru pro brazilskou televizi Sportv však uvedl, že nemůže vyloučit návrat na startovní rošt F1 - i pokud by šlo o Ferrari, kde Barrichello strávil šest let po boku Michaela Schumachera. Po skončení svého angažmá si přitom nejednou postěžoval na nerovné zacházení vedle sedminásobného mistra světa.

Nicméně v době, kdy současný pilot Ferrari Felipe Massa odvádí na trati neuspokojivé výkony, byl Barrichello v italském hlasování zvolen coby ideální náhradník za svého krajana v kokpitu Scuderie.

"Chci, aby fanoušci pochopili, že nechovám žádnou zášť," uvedl Brazilec na adresu Ferrari. "Pokud by mi dnes zavolali, abych za ně jezdil, šel bych. Byl to nejlepší tým, za který jsem kdy jezdil ve smyslu podpory a kreativity. Nicméně rozhodně tu bylo pár pikantních epizod."

Za podpory svých sponzorů podepsal pro rok 2012 kontrakt s týmem KV Racing Technology, přesto je dle svých slov stále plně otevřen návratu do Formule 1.

"Bylo by to něco, nad čím bych uvažoval," pokračoval. "Myslím, že se může stát cokoli. Neříkám, že se tak stane, ale musím být připraven."

Barrichello rovněž prozradil, že má stále podporu šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona.

"Zeptal se mě, jestli opravdu půjdu závodit do Indycar a já mu řekl 'Jo, protože jsi mi nesehnal místo ve F1'," zažertoval Brazilec. "Odpověděl, že se podívá, co s tím může udělat. Ale vážně - musíte počkat, co se stane, a musíte zůstat otevření."