Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Barrichello nevylučuje svůj návrat do Formule 1

Barrichello nevylučuje svůj návrat do Formule 1

Pokud by se šance naskytla, Brazilec by ji vzal.

Rubens Barrichello se nechal slyšet, že nevylučuje svůj návrat do Formule 1. Fyzicky a psychicky je podle svých slov stále schopen ve sportu působit.

Brazilec byl na konci loňské sezóny nahrazen u Williamsu krajanem Brunem Sennou a přesunul se do americké série IndyCar, přiznal však, že o Formuli 1 má stále zájem.

"Nikdy nemůžeme říct nikdy, Michael Schumacher a Kimi Räikkönen se vrátili," řekl Barrichello v rozhovoru pro brazilskou televizi Globo. "V životě si myslím, že musíme snít o tom, že se chceme zlepšovat každý den. Pokud budou dveře otevřené, nemohu říct ne."

Barrichello dále srovnal návraty Schumachera a Räikkönena, které se podle něj lišily v přípravě. Tu má podle sebe Barrichello dobrou.

"Máme tu příklad Schumachera, který se vrátil a nepřišel připravený. Myslel jsem, že Räikkönen bude mít stejné problémy, ale on měl senzační rok. Je třetí v šampionátu, nebojuje přímo o vítězství, ale šestkrát stál na pódiu.

Říkám to, protože jsem nepřestal, šel jsem do jiné kategorie. Jsem aktivnější. Z fyzického a psychického pohledu bych byl připravený."

Rubens Barrichello ve své kariéře, která trvala 19 let, získal celkem 658 bodů, 11 vítězství, 57 dalších umístění na stupních vítězů a 14 pole position.