Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Setrvání ve F1 jsem vůbec nezvažoval, říká Webber

Setrvání ve F1 jsem vůbec nezvažoval, říká Webber

Australan měl nabídky na rok 2014, ale odmítl je.

Mark Webber prozradil, že setrvání ve Formuli 1 pro rok 2014 pro něj již delší dobu nebylo možností, o které by vážně uvažoval, přestože měl k dispozici nabídky na další angažmá.

Australan dnes oznámil, že po skončení letošní sezóny odejde z Formule 1 a připojí se do nově startujícího programu Porsche ve vrcholné kategorii LMP1 ve vytrvalostních závodech.

Red Bull, Webberův současný zaměstnavatel, chtěl se svým pilotem o prodloužení smlouvy jednat během léta, přičemž o jeho služby měly zájem také další týmy. Australan o žádnou z nabídek neprojevil zájem, protože už byl rozhodnutý odejít.

V rozhovoru, který se objevil na jeho oficiálních stránkách, Webber na otázku, zda měl nabídky na setrvání ve Formuli 1 odpověděl: "Ano, ale jelikož je Formule 1 kategorií, která pro rok 2014 není v mém hledáčku, vůbec jsem je nezvažoval."

Webber dodal, že nedávné aféry jako kontroverze s týmovým příkazem 'Multi 21' v letošní Velké ceně Malajsie na jeho rozhodnutí neměly žádný vliv.

"Ne, mám svůj osobní plán a toho se držím. Tohle je další kapitola," řekl Webber.

"Nikdy jsem nežádal tým o další práci, ale v posledních šesti až osmi měsících zůstávám v kontaktu s Dietrichem Mateschitzem (majitelem Red Bullu - pozn. redakce) a on je pro mě absolutní kvalitou.

V budoucnosti budu nadále součástí rodiny Red Bullu, budu pracovat se značkou, sledovat a podporovat ostatní atlety Red Bullu v jejich snaze posouvat hranice."

Webber zároveň popřel, že by se měl do Formule 1 v budoucnosti vrátit, zejména když se od příštího roku výrazně mění technické regule.

"Řekl bych, že je to velice nepravděpodobné, zejména vzhledem k novému směru, kterým se tato kategorie ubírá. Velice rychle s ní ztratíte kontakt."