Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button nepřemýšlí o tom, že by odešel z McLarenu

Button nepřemýšlí o tom, že by odešel z McLarenu

"Nepoohlížím se jinde, jak si někteří mohou myslet."

Jenson Button popřel, že by se kvůli špatným výsledkům McLarenu v letošní sezóně poohlížel po jiném místě ve startovním poli.

Bývalý mistr světa zatím stále čeká na své první letošní pódiové umístění, když nejlépe byl zatím pátý v Číně. Jeho šance na lepší výsledek se přitom ztenčily poté, co se McLaren rozhodl začít soustředit na vývoj vozu pro příští sezónu.

A i přesto, že podle jeho slov zatím "není jisté", zda bude součástí jezdecké sestavy McLarenu v příští sezóně, se Button nechal slyšet, že chce zůstat tam, kde je.

"Pokud by to byl tým, který by se pravidelně v Poháru konstruktérů umisťoval na čtvrté nebo páté pozici, pak bych se samozřejmě začal dívat jinam,"
řekl Button, který do McLarenu přišel v roce 2010 poté, co v předcházející sezóně vybojoval v barvách týmu Brawn svůj zatím jediný titul mistra světa.

"V tom případě bych se poohlížel po jednom z předních týmů, do kterého bych mohl přestoupit, a který by mi poskytl vítězný vůz.

Tohle ale není tým, který v šampionátu končí na čtvrté nebo páté příčce. Je to zkrátka špatný rok a v nadcházejících letech to bude stáj, která bude bojovat o titul mistra světa. Nepoohlížím se jinde, jak si někteří mohou myslet."


Startovní rošt by se přitom mohl v příští sezóně řádně promíchat. Přestupový kolotoč totiž zřejmě roztočil Mark Webber, který oznámil svůj odchod z Formule 1 do vytrvalostních závodů, a uvolnil tak v Red Bullu místo vedle Sebastiana Vettela.

Jako náhrada za Australana by se mohl jevit Kimi Räikkönen, který je se sedačkou u týmu z Milton Keynes často spojován. Své místo přitom nemá jisté ani Felipe Massa u Ferrari.