Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

U Caterhamu budou příští rok Kobajaši a Ericsson

U Caterhamu budou příští rok Kobajaši a Ericsson

Tým kompletně mění svou jezdeckou sestavu.

Startovní listina pro letošní sezónu Formule 1 je kompletní. Caterham jako poslední tým oznámil svou jezdeckou sestavu. Do kokpitu Formule 1 se vrací Japonec Kamuj Kobajaši. Jeho týmovým kolegou bude Marcus Ericsson, který přechází z GP2.

V loňském roce Japonec závodil v Mistrovství světa vytrvalostních závodů v kategorii GT v barvách Ferrari. 27letý Kobajaši přitom ve F1 debutoval v roce 2009, kdy odjel několik závodů v barvách týmu Toyota předtím, než se na tři roky upsal stáji Sauber.

"Je skvělý pocit být zpátky ve Formuli 1 jako závodní pilot a jsem opravdu rád, že je tomu tak s Caterhamem," řekl Kobajaši.

"Během našich jednání jsem byl skutečně velmi ohromen tím, kam chtějí tým dostat a kolik už investovali do pomoci týmu dosáhnout cílů.

Továrnu v Leafieldu jsem poprvé navštívil před Vánoci a je patrné, jak hladový po zlepšení celý tým je.

Podle toho, co jsem viděl, má Caterham vše k tomu, aby se v letošní a následujících sezónách zlepšoval."


Ericsson do Formule 1 přechází po čtyřech letech strávených v GP2. V loňské sezóně dosáhl v konečném hodnocení na své nejlepší umístění v seriálu, když skončil šestý. Bylo to však zklamání, jelikož poté, co u týmu DAMS nahradil šampiona Davide Valsecchiho, se od něj očekával útok na titul.

23letý pilot už s Formulí 1 má zkušenosti z roku 2009, kdy pro tým Brawn GP jezdil v testech nováčků poté, co získal titul v Japonské Formuli 3.

Ericsson bude od roku 1991, kdy svou kariéru ukončil Stefan Johansson, prvním Švédem ve Formuli 1.

"Toto je velmi významný den pro mě a pro všechny, kdo mi pomohli uskutečnit můj sen o F1," řekl Ericsson.

"V roce 2014 vstoupím s Caterhamem do F1 a už nyní se na nadcházející sezónu těším. Obzvlášť pak na první závod v Austrálii."

Caterham je tak po Force Indii druhým týmem, který kompletně mění svou jezdeckou sestavu. V příštím roce tak ve Formuli 1 už nebude Charles Pic. Jeho týmový kolega z loňského roku Giedo van der Garde si zajistil místo rezervního a testovacího pilota u Sauberu.