Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ericsson: Petersonova smrt byla velkou ránou

Ericsson: Petersonova smrt byla velkou ránou

Měla za následek malé množství švédských závodníků F1.

Marcus Ericsson se domnívá, že smrt Ronnnieho Petersona v roce 1978 byla jedním z důvodů, proč bylo v posledních desetiletích ve Formuli 1 tak málo švédských pilotů. Tragická nehoda byla podle něj pro Švédy "velkou ránou".

23letý Ericsson, který v letošní sezóně vstoupí do Formule 1, když podepsal smlouvu s týmem Caterham, bude prvním Švédem ve Formuli 1 od Stefana Johanssona, který z královny motorsportu odešel v roce 1991.

Na dotaz serveru GPUpdate.net, co švédským talentům bránilo v postupu do nejvyšších pater motorsportu, Ericsson odpověděl: "To je dobrá otázka. Myslím, že jsme měli hodně dobrých a talentovaných jezdců.

Myslím, že to sahá až do dob, kdy ve Formuli 1 závodil Ronnie Peterson a kdy měl svou tragickou nehodu. Pro Švédsko to byla velká rána.

Nebylo to pro nás ani tak přirozené, jako například pro Finy, kdy jeden jezdec skončil a pomohl do Formule 1 dalšímu. Myslím, že také to může být jedním z důvodů, jelikož si myslím, že švédští jezdci mohou být stejně dobří jako ostatní."


Na to, jaké byly reakce po oznámení jeho vstupu do Formule 1, Ericsson řekl: "Samozřejmě je to už dlouhá doba, co mělo Švédsko svého pilota Formule 1 - 23 let. Takže to ve Švédsku byla velká zpráva, což je skvělé. Jsem za to opravdu rád."