Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Letošní marussia poprvé vyjede až později

Letošní marussia poprvé vyjede až později

Na voze se objevil problém, který je třeba v továrně vyřešit.

Tým Marussia nestihne začátek předsezónních testů Formule 1. Podle Autosportu se na poslední chvíli objevila na voze technická porucha, kterou není možné včas opravit.

Desátý tým v konečném hodnocení Poháru konstruktérů v loňské sezóně doufal, že se stihne připojit k dalším devíti týmům, které zítra vyjedou k prvnímu dni testů. Lotus jako jediný tým již dříve oznámil, že se na trati se svým letošním vozem poprvé objeví až v Bahrajnu.

V samotné finální fázi přípravy na testy však u Marussie došlo k nespecifikovanému technickému problému. Tým se proto rozhodl ponechat vůz v továrně a pracovat na odstranění závady spíše v sídle týmu, než převážet vůz do Jerezu a problém řešit tam.

Šéf tým John Booth řekl: "Zatímco stavba našeho vozu probíhala podle plánu, nyní jsme zaznamenali malý a frustrující začátečnický problém, na jehož nápravě pracujeme v Technickém centru Marussie v Banbudy.

Je logické napravit to nyní, kdy máme veškerou výbavu a technický personál na jednom místě. Naším cílem je opravit to co nejdříve a poslat MR03 do Jerezu, kde je připravený tým a očekává jeho dovezení."


Není zatím jasné, kolik času týmu vyřešení problému zabere. Technici mají však stále dostatek času na to, aby problém vyřešili, přesunuli vůz do Španělska a tým stihl alespoň závěr první série předsezónních testů.

Za Marusii budou letos, stejně jako loni, závodit Jules Bianchi a Max Chilton. Tým pro letošní sezónu změnil dodavatele motorů, když byl Cosworth nahrazen motory Ferrari.