Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

John Booth a Graeme Lowdon rezignují

John Booth a Graeme Lowdon rezignují

Manor bez šéfů?

Šéf týmu Manor John Booth a sportovní ředitel Graeme Lowdon prý rezignují na své posty, informuje Autosport. Toto duo stálo při zrození týmu v roce 2009, tehdy ještě jako Manoru Grand Prix, a připravili ho na vstup do F1. Prožili spolu s ním turbulentní roky, když procházel z rukou společnosti Virgin pod Marussii a zůstali i vloni, když týmu po zavření automobilky Marussia hrozil krach. Stáj nakonec zachránil britský podnikatel Stephen Fitzpatrick a letošní sezóny se opět účastní pod jménem Manor.

Týmu se navenek daří, získal Boba Bella na místo technického poradce, pro příští sezónu si zajistil dodávku pohonných jednotek Mercedes a na převodovky má smlouvu s Williamsem. Kromě toho se nedávno přestěhoval do nových prostor v Banbury, protože jeho původní fabrika (ve stejném městě) již od začátku roku patří Haasu.

Kamenem úrazu má být Boothův a Lowdonův nesouhlas s Fitzpatrickovou vizí budoucnosti týmu. O co přesně jde, jsme se nedozvěděli. Ani šéf týmu ani sportovní ředitel nechtějí situaci komentovat a Stephen Fitzpatrick do Mexika s týmem necestoval.

 

John Booth vytvořil Manor Motorsport v roce 1990 a 10 let se s ním účastnil prestižních juniorských sérií Formule Renault, Formule 3, GP3 a Auto GP. Podnikatel Graeme Lowdon zase pomáhal založit Eiger Racing, tým Formule Renault. Předpokládá se, že oba se v případě odchodu budou chtít vrátit do některé z juniorských soutěží nebo do vytrvalostních závodů.