Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jedním z problémů Marussie byl i počítačový virus

Jedním z problémů Marussie byl i počítačový virus

Tým toho v Bahrajnu odjezdil nejméně ze všech.

Tým Marussia v úvodním dni druhé série předsezónních testů Formule 1 v Bahrajnu musel řešit problém, když jeho počítače napadl virus. To se u týmu projevilo také ve zbylých dnech testů.

Stáj původně vystupující pod jménem Virgin dokázala za čtyři dny absolvovat pouze 29 kol, jasně nejméně ze všech týmů. Dobrý nebyl už vstup do testů, kdy kvůli řešení problému s virem dokázal Jules Bianchi ve středu zajet pouhá tři kola.

"Začalo to první katastrofou, kterou byl počítačový virus typu trojského koně na našich serverech, což nás připravilo o nejlepší část dne," řekl šéf týmu John Booth. "To naladilo notu pro celý náš týden.

Druhý den jsme absolvovali 17 kol a bylo to v pořádku, pracovali jsme na různých problémech, pak jsme ale v pátek ztratili většinu dne kvůli problémům s motorem a trvalo celý den, než jsme jej vyměnili.

Poslední den nás provázela série drobných potíží a jejich oprava u těchto vozů zabere spoustu času.

Dopoledne se rozsvítilo výstražné světlo ERS, ale ukázalo se, že šlo o falešný poplach, takže jsme ztratili dvě hodiny. Pak tu byl problém s palivovým systémem, což není problém Ferrari, ale náš.

Takové věci nás srážely, ale nemyslím si, že bychom měli některý problém dvakrát, což je zvláštní, protože obvykle se opakují."


Vzhledem k tomu, že v dosavadních osmi dnech testů dokázal vůz marussia MR03 absolvovat dohromady pouze 59 kol, má Booth obavy z toho, že tým do úvodního závodu sezóny, Velké ceny Austrálie, nepřijede dostatečně připraven.

Věří nicméně, že během závěrečných čtyřdenních předsezónních testů opět v Bahrajnu, které začínají ve čtvrtek, toho Marussia odjede podstatně více a pro první závod sezóny bude připravena.

"Lhal bych, kdybych řekl, že nemám vůbec žádné obavy," řekl Booth o připravenosti na závod v Albert Parku.

"Je v pořádku, když si myslíte, že ty problémy vyřešíte, musíte to ale dokázat. Já ale neztrácím naději.

Zatím jsme neudělali vůbec nic na nastavení vozu, piloti nicméně prohlašují, že si věří v tom, co udělali.

Brzdy jsou v pořádku, během týdne jsme je vylepšili, šlo to rychle. Do příštích testů zbývají čtyři dny, pak se čtyři dny testuje a my z toho musíme vytěžit maximum."