Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Marko: Na Mercedes ztrácíme 165 koní

Marko: Na Mercedes ztrácíme 165 koní

Ricciardo však zůstává optimistický.

Včera i dnes svěřil Red Bull svůj RB10 do rukou mladého Daniela Ricciarda. A i když včerejší den začal pro Red Bull dobře, později se na voze opět objevily technické problémy a RB10 strávil většinu dne v garáži. Australan si však zachovává tradiční optimistickou náladu.

"Vy vidíte jen to, že neabsolvujeme hodně kol a že ani naše časy nejsou nejrychlejší" přesvědčuje novináře Ricciardo. "Ale my jsme si nadále jistí, že se dostaneme mezi nejlepší týmy. Nemáme žádný velký problém. Obyčejně je to tak, že jeden problém opravíme a po chvíli ježdění objevíme další. A náš vůz má pro nás určitě ještě pár dalších překvapení.

Je ale složité předpovědět, co se stane v Melbourne. Víme pouze to, že na začátku sezóny nebudeme dominovat tak, jak jsme dominovali na konci roku 2013."

Na rozdíl od Ricciarda, šéf Red Bullu pro motorsport, Helmut Marko, není tak optimistický.

"V Melbourne se pokusíme alespoň přežít" řekl Marko pro německý Sport Bild. Podle Marka, je motor Renaultu až o 165 koní slabší, než jeho konkurent z dílen Mercedesu, zatím se ale musí soustředit na spolehlivost, které škodí hlavně problémový software. Red Bull proto už vyslal do Francie tým expertů, kteří Renaultu pomohou napsat nový program.