Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Marussia je s předsezónními testy spokojená

Marussia je s předsezónními testy spokojená

Ruský tým hlavně vyřešil své problémy s elektronikou.

Max Chilton včera odjel na bahrajnském okruhu 61 okruhů a zakončil tak zimní testy Marussie F1. V týmu vládne dva týdny před začátkem sezóny spokojenost.

"Vzhledem k problémům, které se na našem voze vyskytly, jsem rád i za těch 61 kol", vyjádřil se pilot Marussie, Max Chilton. "Dnes jsme se už snažili jen strávit co nejvíce času na trati a kontrolovat ty faktory, které budou na začátku sezóny nejdůležitější.

V týmu vládne dobrá nálada a s radostí již očekáváme začátek sezóny. Nové předpisy otřásly rozložením sil, a i když jsme měli nějaké problémy se spolehlivostí, dokázali jsme udělat významný krok vpřed. Nerad bych dělal prognózy, vše se dozvíme až během první kvalifikace a prvních závodů, ale jsem optimistou a doufám, že dokážeme svou šanci využít. Chci poděkovat všem členům týmu v továrně i na trati. Již nyní máme za sebou dlouhou cestu, která nás sem zavedla od prvních kilometrů v Jerezu až sem."

John Booth, šéf týmu, dodává: „Dvanáct dní předsezónních testů uteklo jako voda. Tato část roku bývá vždy náročná, ale před touto sezónou nás čekala celá hora práce a tým pracoval od prvního testu téměř bez přestávky. Odměnou nám je rychlost našeho stroje a všichni věříme, že jsme na tom dost dobře.

V neděli jsme dokončili program spojený s fungováním vozu během závodu. Nebylo to vůbec jednoduché, nové systémy jsou neuvěřitelně složité, ale zvládli jsme vše potřebné k tomu, abychom se mohli těšit na cestu do Austrálie. Nejvíc mě těší, že jsme vyřešili problémy s elektronikou.

Samozřejmě, tady se nic nekončí. Cestujeme zpět na naši základnu a začneme podrobně analyzovat data. Zároveň se již pracuje na prvním balíku vylepšení."