Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Chilton přece jen pojede!

Chilton přece jen pojede!

Marussia úspěšně zatlačila na jeho sponzory.

Max Chilton přece jen nevynechá Velkou cenu Belgie a už o chvíli naskočí do vozu, aby absolvoval druhý dnešní trénink.

Alexander Rossi si užil jeden a půl hodiny prvního dnešního tréninku, ale Marussia rozhodla, že vůz poputuje zpátky do rukou zkušenějšího závodníka. Rossi si tak bude muset na svůj první závod Formule 1 ještě nějaký čas počkat. Marussia své rozhodnutí změnila až dnes ráno.

"Stewardi obdrželi žádost od stáje Marussia F1 Team, kterou tým požádal o změnu nominace z Alexandra Rossiho (číslo 42) na Maxe Chiltona (číslo 4). V souladu s článkem 19 Sportovních pravidel Formule 1, byla tato změna umožněna", píše se v oficiálním prohlášení FIA.

Zatímco Max Chilton tvrdil, že se svého místa na startu vzdal dobrovolně, Marussia v prohlášení pro média zmínila "problém ohledně jeho smlouvy". Nabízí se tedy vysvětlení, že Chilton svou velkorysou nabídku vzal zpět, nebo že sponzoři rychle vyřešili "problém ohledně jeho smlouvy". Která z možností je správná, dal najevo Graeme Lowdon.

"Nemůžu mluvit o podrobnostech, prostě tu provozujeme tým F1", řekl dnes dopoledne výkonný ředitel Marussie. "Máme celou řadu obchodních dohod a v jisté situaci se může stát, že není vhodné, aby jezdec nadále setrvával v závodní sedačce. Takové věci se občas stávají. Dobrý jezdec musí být flexibilní a Max i Alex jsou profesionálními jezdci. Celá tato věc pouze odráží to, jak to v tomhle odvětví občas chodívá."

Nejvíce na to asi doplatil Alexander Rossi, jehož pověst po takových rošádách značně utrpěla a Američan a jeho fanoušci musí být pořádně zklamaní.“