Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Oba jezdci Marussie litují vzájemné kolize

Oba jezdci Marussie litují vzájemné kolize

Shodují se však, že mají rychlý vůz.

Pro Marussii se Velká cena Kanady skončila téměř v okamžiku, kdy se začala. Ještě v prvním kole došlo mezi jejími vozy ke kontaktu a mechanici mohli začít s balením. Max Chilton po jezdecké chybě přišel o kontrolu nad svým vozem a vrazil do svého týmového kolegu, kterého pak ještě čekal náraz do zdi. Chilton tak ukončil svou dlouhou sérii dojezdů do cíle a zároveň si vysloužil penalizaci. Na startovním roštu Velké ceny Rakouska přijde o tři místa, což v jeho případě pravděpodobně znamená start z posledního místa.

"Ten incident znamenal pro mě i pro Julese konec závodu, z čehož byl samozřejmě celý tým zklamaný", řekl po závodě Chilton. "Měl jsem dobrý start, ale pak jsem se dostal do hustého provozu a ve třetím kole můj závod skončil. Po Monaku tak přišel závod, na který by celý tým nejraději co nejdříve zapomněl. Pozitivní je, že vůz byl opět rychlý, za což patří dík celému týmu."

S krátkým závodem samozřejmě nemohl být spokojen ani Jules Bianchi. Tomu se v Monaku podařilo poprvé bodovat, čímž zároveň získal i historicky první body pro Marussii. V Kanadě se prý mohl pokusit o něco podobného, protože vůz měl slušnou rychlost a během závodu došlo k několika odstoupením.

"Krátce po startu jsem se dostal do souboje s Maxem", vysvětloval Bianchi. "Náš boj začal v druhé zatáčce a pokračoval ve třetí. Já jsem se sice rozhodl raději zpomalit, ale dostal jsem (od Chiltona) ránu, která mě poslala do zdi. Auto bylo samozřejmě zničené.

Je mi líto mého týmu, protože jsme měli nakročeno k dalšímu skvělému víkendu. Vůz se choval skvěle a vývoj závodu by nám dal šanci posunout se vpřed. Musíme však jít dál a soustředit se na blížící se víkend v Rakousku."