Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gastaldi novým zástupcem šéfa Lotusu

Gastaldi novým zástupcem šéfa Lotusu

Šéfem i nadále zůstává Gerard Lopez.

Lotus má nového zástupce šéfa týmu, stal se jím Federico Gastaldi.

Po změnách ve vedení týmu z Enstone, které svým odchodem do McLarenu nastartoval šéf týmu Eric Boullier, převzal roli šéfa týmu Gerard Lopez, který Lotus také vlastní.

Lopez nicméně cítil potřebu najít někoho, kdo mu bude pomáhat. Nakonec se rozhodl do role svého zástupce usadit právě Gastaldiho, který u Lotusu od roku 2010 působil jako ředitel pro rozvoj byznysu.

Lopez k tomuto kroku řekl: "Nikdo neztělesňuje lépe týmového ducha. Jeho chápání sportu jako celku je působivé.

Federico bude úzce spolupracovat se mnou, zbytkem Genii a rodiny Enstone. Věříme, že nás všechny čeká pozitivní budoucnost."


Prioritou pro Gastaldiho podle jeho slov bude zajistit, aby Lotus pokračoval v usilovném vývoji po celou sezónu 2014 po obtížných předsezónních testech.

"V letošní sezóně potřebujeme s naším vozem rychle dosáhnout zlepšení," řekl.

"Není tajemstvím, že předsezónní přípravy neproběhly tak, jak bychom si představovali, jsme ale přesvědčeni, že tuto situaci můžeme velmi rychle zvrátit.

Potřebujeme co nejvíce spolupracovat s Renaultem, abychom naplnili náš potenciál. Víme, že je to velká výzva, obzvlášť vzhledem k tomu, že je tu spousta technologií, které jsou pro každého nové, víme ale, že tým dokáže postavit dobré auto a toto přesně budeme v roce 2014 s Renaultem dělat."