Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alexander Rossi už vyjednává s Haas Formula

Alexander Rossi už vyjednává s Haas Formula

Gene Haas chce do týmu jednoho Američana.

Alexander Rossi potvrdil, že už absolvoval první jednání s Gene Haasem, který dává dohromady tým Formule 1. 22 letý jezdec po závodě v Silverstone opustil pozici testovacího jezdce Caterhamu F1 i místo v týmu Caterham Racing soutěžícího v GP2, aby jen o pár dní později ohlásil získání místa třetího pilota Marussie. Vzhledem k jeho zkušenostem i věku by tedy mohl být pro Haase ideální volbou.

"Z Haase jsem nadšený", řekl v rozhovoru Rossi. "Jeho vášeň a odhodlání vstoupit do F1 a přiblížit tenhle sport většímu množství Američanů si zaslouží velký respekt. Amerika každým rokem roste a já cítím stále více a více podpory. Američané milují své sportovce a myslím, že mít i tým řízen někým tak známým a úspěšným jako Gene bude prostě fantastické.

Už jsme spolu samozřejmě mluvili a jsou odhodláni mít v F1 amerického jezdce, který přitáhne více pozornosti fanoušků. Pokud se objeví příležitost a bude správně načasovaná, jistě budu připraven."

V rámci přípravy by se měl Rossi ještě letos zúčastnit minimálně jednoho pátečního tréninku, pravděpodobně v USA na Circuit of the Americas. Už od jeho přestupu do Banbury se říká, že by se příští rok mohl v barvách Marussie objevit i na startech velkých cen. Jako jezdec se zkušenostmi ze závoděním v týmu F1 by pak měl pro Haase ještě vyšší cenu. Americký tým už před časem oznámil, že svůj vůz nestihne připravit na zahájení sezóny 2015 a musí tedy první start o rok odložit.