Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alexander Rossi nahrazuje Chiltona

Alexander Rossi nahrazuje Chiltona

V neděli uvidíme na startu velké ceny i Američana.

22 letý Alexander Rossi nastoupí do své první velké ceny již tuto neděli. Umožní mu to jeho sponzoři a Max Chilton, který se podle oficiálního prohlášení závodní sedačky vzdává dobrovolně.

"Max Chilton se dobrovolně vzdal své závodní sedačky, aby týmu umožnil získat potřebné finanční prostředky", stojí v tiskovém prohlášení sepsaném Chiltonovým PR manažerem.

"Max bude na okruhu ve Spa spolu s týmem, aby mu pomáhal všemi možnými způsoby. Marussia v současnosti jedná s několika potenciálními investory a očekáváme, že se vzniklou situaci podaří vyřešit ještě před závodem v Monze."

Marussia výměnu na jezdeckém postu oznámila až dnes a není známo, v jak velké finanční krizi se tým v současnosti nachází. Její tiskové prohlášení naznačuje, že v týmové pokladně chybí peníze od Chiltonových sponzorů. Brit se prý do kokpitu vrátí, když se vyřeší "problémy ohledně jeho smlouvy".

"Původně jsme neplánovali dát letos Alexandrovi takovou příležitost, ale s ohledem na okolnosti nám je potěšením, dát mu takovou příležitost už tento víkend na okruhu ve Spa-Francorchamps", hledal dnes správná slova šéf Marussie, John Booth. "Samozřejmě doufáme, že se budeme moci co nejdříve vrátit k naší původní jezdecké sestavě, ale nyní se těšíme spolu s Alexandrem a nemůžeme se dočkat chvíle, kdy ho poprvé uvidíme v akci."

Alexandra Rossiho jsme ještě na začátku sezóny mohli vidět v zeleném overalu Caterhamu, u něhož zastával post jednoho z testovacích jezdců. Po závodě na Silverstone však z Caterhamu odešel, aby krátce na to oznámil získání pozice náhradního jezdce Marussie. V monopostu Marussia MR03 ještě nikdy neseděl a čerpat bude pouze ze zkušeností se staršími vozy Caterhamu. I tak je na tom lépe než André Lotterer, který u Caterhamu nahradí Kamuje Kobajašiho.