Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamiltonův vůz měl dvě navzájem nesouvisející poruchy

Hamiltonův vůz měl dvě navzájem nesouvisející poruchy

Brit nemohl dokončit dlouhou jízdu a teď mu chybí mu data.

Lewis Hamilton byl nejrychlejší v obou pátečních trénincích, ale večer nemohl být spokojen. Na jeho voze se během druhého tréninku objevily hned dvě navzájem nesouvisející poruchy a Brit nemohl dokončit svůj dlouhý stint na měkčí sadě pneumatik. Kromě problémů s převodovkou se objevila také porucha hydrauliky a Hamilton tak ve druhém tréninku nakonec absolvoval jen 18 kol.

"Máme problém s hydraulikou," řekl technický ředitel Mercedesu Paddy Lowe během rozhovoru pro Sky Sports. "Ještě nevíme, co přesně se stalo, ale není to velká věc. Vůz jsme zastavili z preventivních důvodů. Problém s převodovkou s tímto nijak nesouvisí, takže jsme měli najednou dva nebo tři problémy."

Hamilton se však snaží zůstat klidný: "Jde pouze o malé poruchy a je dobré, že se projevily již dnes. Samozřejmě není dobré ztratit čas a část dlouhého stintu, protože jsem přišel o možnost pochopit vyvážení vozu, nezjistil jsem, jak moc můžu zatlačit (na pneumatiky) ani jak moc budu muset šetřit palivo a další věci. Nico absolvoval celý program, takže se spolehneme na jeho data."

Poruchy Hamiltonova vozu možná neznepokojili Hamiltona, ale starosti si začal dělat jeho týmový kolega.

"Moje a Lewisovy časy jsou opět velmi podobné," řekl večer Rosberg. "Znepokojily mě ale jeho problémy s technikou. Ukázalo se, že náš vůz ještě není stoprocentně spolehlivý.