Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Co řekli Wolff a Nasr po včerejší kolizi?

Co řekli Wolff a Nasr po včerejší kolizi?

Na vině je on/ona!

Ještě před pár měsíci oblékali overaly jednoho týmu, ale když se včera potkali na trati v rozdílných vozech, nedopadlo to dobře. Řeč je samozřejmě o bývalém třetím jezdci Williamsu Felipe Nasrovi a nové třetí jezdkyni Williamsu Susie Wolffové. Nestává se často, aby během testů docházelo ke kolizím mezi vozy, a zvláště jsme to nečekali letos, když se na trať dostalo pouze 9 vozů. Přesto nebyla včera pro tyto dva trať dostatečně široká (ačkoli neměli kam spěchat) a jakoby se ani nejednalo o testy, každý si incident i následný rozhovor pamatuje po svém. Samozřejmě, na chybě je vždy ten druhý.

Susie Wolff: "Ani o centimetr jsem se nepohnula ze své linie a překvapilo mě, že mi tak agresivně zkřížil dráhu. Zadní částí svého vozu narazil do levé přední části mého vozu. Hned po kolizi jsem šla za ním a zeptala se ho, co to sakra mělo znamenat. Nebylo mu velmi do řeči, a abych byla upřímná, mně také ne. Bylo to hloupé. Podle mě bylo jasné, že zůstanu ve své stopě. Nevím, jestli čekal, že se mu uhnu, nebo o co se vlastně při tom nájezdu do zatáčky pokoušel. Nejsem tu proto, abych ho obviňovala, už se to stalo, ale bylo to hloupé a zbytečné."

Felipe Nasr: "Dohnal jsem ji v zatáčce číslo 4 a viděl jsem, že směřovala k pravému okraji trati. Myslel jsem si tedy, že o mně ví. Před pátou zatáčkou jsem začal brzdit na vnitřní straně a najednou jsem pocítil obrovskou ránu do mého zadního zavěšení. Zeptal jsem se jí, jestli mě viděla. Odvětila, že ne. Nevšimla si mě."