Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Susie Wolff končí

Susie Wolff končí

Rozloučila se s Williamsem, čekají ji jiné výzvy.

Williams dnes oznámil, že letošní sezóna je pro Susie Wolffovou poslední v roli testovací pilotky. Začíná se věnovat jiným výzvám.

Wolff se k Williamsu připojila jako vývojová pilotka v dubnu 2012, jako nepříliš úspěšná jezdkyně DTM. Tentýž rok byl pro ni posledním soutěžním, pak už se soustředila jen na své povinnosti ve Williamsu a snahu dostat se na starty velkých cen F1.

V roce 2014 se poprvé zúčastnila víkendu velké ceny, Williams ji nechal jezdit v tréninku na VC Velké Británie. Od té doby absolvovala ještě čtyři páteční tréninky a jako oficiální hlavní testovací pilotka i několik testovacích dní. Po odchodu Felipeho Nasra do Sauberu byla jmenována třetí jezdkyní a očekávala, že se jí možná opravdu naskytne příležitost nastoupit do závodu F1.

Příležitost se i rýsovala, když si Valtteri Bottas namohl záda, ale Williams okamžitě angažoval Adriana Sutila na post náhradníka a dal tak jasně najevo, že Wolff se na start v jeho voze nepostaví ani za nejpříznivějších okolností. Možná i to přivedlo 32letou jezdkyni k rozhodnutí pověsit závodnickou přilbu na hřebík.

"Rada bych Williamsu poděkovala za příležitost, kterou mi věnoval během uplynulých let, a díky které jsem si splnila svůj sen jezdit ve voze F1. Bylo skvělé pracovat s každým v tomto týmu, v Grove i na trati. Děkuji všem členům týmu, kteří toho byli součástí. Uzavírám tuto kapitolu, ale hledím vstříc novým výzvám."

Claire Williams Wolffové poděkovala za její práci za oponou, zpětnou vazbu a úsilí a do budoucna jí přeje vše nejlepší.

Susie Wolff uvidíme možná naposled v závodnické přilbě 20. a 21. listopadu na Londýnském olympijském stadionu, kde se zúčastní Závodu šampionů 2015.