Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Manor zkompletoval jezdeckou sestavu

Manor zkompletoval jezdeckou sestavu

Za volantem v neděli uvidíme Roberta Merhiho.

Pouze tři dny před prvním tréninkem na Velkou cenu Austrálie jsme se dozvěděli jméno druhého jezdce Manoru. Je jím Španěl Roberto Merhi. Merhi svůj talent poprvé ukázal v roce 2011, kdy vyhrál Eurosérii F3. Odtud se však přesunul do DTM, kde se mu moc nedařilo, ale loni získal tři vítězství ve Formuli Renault 3.5 a celkově obsadil třetí místo. Také jsme si ho mohli všimnout v pozici testovacího jezdce Caterhamu. Do monopostu Caterham CT05 se posadil během pátečních tréninků před velkými cenami Itálie, Japonska a Ruska.

"Jsem nesmírně nadšený!" řekl 23letý Španěl. "V Melbourne budu poprvé závodit ve Formuli 1. Je to obrovská odpovědnost ale cítím, že jsem připraven udělat další krok mé kariéry a významně přispět k vývoji týmu."

Po stručném sdělení není jisté, zda má Merhi v kapse smlouvu na celou sezónu, nebo jde ze strany Manoru o dočasné řešení. Manor zároveň oznámil, že pozici třetího a testovacího jezdce obsadil Brit Jordan King. 21letý jezdec v roce 2013 vyhrál Britskou F3, loni skončil v evropském šampionátu sedmý a letos bude závodit v sérii GP2 za tým Racing Engineering.

Najmutí 23letého Brita Willa Stevense jako závodního jezdce oznámil Manor už před dvěma týdny. Vůz i nová jezdecká sestava budou oficiálně představeny až v Melbourne.