Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Zaměstnanci Renaultu už začali pracovat v Enstone

Zaměstnanci Renaultu už začali pracovat v Enstone

Přebírání Lotusu pokračuje pomalu, ale pokračuje.

Autosport zjistil, že Renault už začal do Enstone umísťovat své lidi, ačkoli finální smlouva zůstává bez podpisů. Web také potvrdil první zprávy hovořící o brzkém příchodu Boba Bella, který rezignoval na svůj post technického poradce u Manoru.

Bell pracoval v Enstone v letech 2001 až 2010, takže prakticky po celou první éru této stáje v roli továrního týmu Renaultu. Většinu času strávil na postu technického ředitele a po "crashgate" se na krátkou dobu přesunul do křesla šéfa týmu. Když stáj převzala Genii a přejmenovala ho na Lotus, Bell odešel na místo technického ředitele Mercedesu.

Už v září jsme se dozvěděli, že Renault a Genii podepsaly dohodu o záměru uzavřít obchod, ale od té doby nepřicházejí žádné další konkrétní zprávy. Autosport se na současnou situaci zeptal Federica Gastaldiho, zástupce šéfa týmu Lotus F1.

"Už se u nás vystřídalo mnoho návštěv (z Renaultu). Prošli továrnu křížem krážem a setkali se s našimi lidmi," začal vysvětlovat Gastaldi. "Poslali nám lidi, aby nám pomohli udržet vývoj vozu pro příští sezónu a přišli lidé od marketingu a administrativy, aby pomohli s dokončením skládačky a udrželi nás na naší cestě.

Renault je jedním z největších výrobců automobilů na světě a má své postupy. Už máme za sebou audit, správní rada souhlasí a oni jsou už v této chvíli na palubě a pracují. Je to postupný proces, ale dokážu pochopit lidi, kteří se už ptají: "Proč to ještě není?" My ale prostě nemůžeme tančit rychleji než hraje hudba. Musíme být trpěliví a přizpůsobovat se aktuální situaci."

Renault - Nelson Piquet