Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massa: Rosberg by měl odejít z Mercedesu

Massa: Rosberg by měl odejít z Mercedesu

Příští rok to už bude jen horší.

Felipe Massa je přesvědčen, že Nico Rosberg by se měl začít poohlížet po místě v jiném týmu, protože Mercedes se začíná celý točit kolem Lewise Hamiltona, nového trojnásobného mistra světa.

Massa sám ví, jaké to je být v pozici jezdce číslo 2 a od přestupu do Williamsu často s novináři mluví o tom, jak velkou změnou je být opět v týmu, který ho respektuje a spoléhá na jeho schopnosti. Podle něj se už Hamilton dostal v Mercedesu do stejné pozice jako Fernando Alonso ve Ferrari a s Rosbergem soucítí.

"Já si myslím, že Nico na tom bude příští rok ještě hůř, protože Lewis získává vítězství a spolu s nimi i celý tým," řekl Massa. "Podle mě, pokud chce ještě Nico něco dokázat, bude muset odejít do jiného týmu, zkusit to znovu od začátku."

Ale ani kdyby se Rosberg chtěl dobrovolně vzdát místa ve vítězícím Mercedesu, jeho osud není jen v jeho rukou. Sice nám nebyly prozrazeny podrobnosti jeho smlouvy s týmem německé automobilky, ale předpokládá se, že během sezóny 2014 podepsal standardní smlouvu 2+1, takže po skončení sezóny 2016 bude mít Mercedes na jeho služby ještě roční opci.

Toto Wolff má v záloze Pascala Wehrleina, mladého šampiona DTM, který si už párkrát vyzkoušel i monoposty Mercedesu a Force Indie, se svou současnou jezdeckou dvojicí je však dokonale spokojen.

"To je dost přitažené za vlasy," řekl šéf Mercedesu o možnosti Rosbergova odchodu. "Užíváme si práci s oběma našimi jezdci a v tomto směru teď ani není o čem mluvit, protože se koncentrujeme pouze na Nica a Lewise.