Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

I Massa vidí chybu na straně Rosberga

I Massa vidí chybu na straně Rosberga

Managementu Mercedesu vůbec nezávidí…

Felipe Massa ve svém článku pro web Motorsport napsal svůj názor na kolizi Lewise Hamiltona s Nicem Rosbergem. Hamiltonovi se ještě v Kanadě nelíbilo, že se Massa nestará raději jen sám o sebe, ale tentokrát bude spokojenější.

"Samozřejmě jsem viděl duel Hamilton/Rosberg. Můj závod skončil dřív, takže jsem souboj dvou jezdců Mercedesu viděl v přímém přenosu a přiznám se, že jsem to nejprve považoval za běžný závodní incident. Ale později, když jsem vícekrát viděl záznam nehody, uvědomil jsem si, že většinu viny nese Nico. Trvalo mu dost dlouho než začal zatáčet doprava a v určitém bodě už byla kolize s Lewisem nevyhnutelná," napsal Massa.

"Nemyslím si, že ho Nico chtěl poslat mimo trať, ale nechal mu velmi málo místa. Po závodě jsem si myslel, že za to nedostane penalizaci, ale mýlil jsem se. Dostal penalizaci, ale i s ní zůstal na čtvrtém místě. Takové situace se zvládají těžko. V příštích závodech možná Mercedes použije týmové příkazy, ale můžeme si být jisti, že je jezdci poslechnou?

A fanoušci takové situace milují. Vytváří to zájem a je o čem mluvit. Podle mě je taková konfrontace dvou jezdců hlavním důvodem, proč si tato sezóna získá hodně pozornosti. Jsou zde dva jezdci se stejnou technikou a možná budou o titul bojovat až do posledního závodu. Diváci to mají rádi, ale teď bych nechtěl být v botách někoho, kdo má vést jejich tým."

Massa také ozřejmil, že jeho přední přítlačné křídlo muselo být před startem vyměněno kvůli prasklině, která byla pravděpodobně způsobena nárazem do obrubníku. Po startu z boxové uličky závod nedokončil kvůli přehřátým brzdám.