Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pascal Wehrlein je jezdcem Manoru

Pascal Wehrlein je jezdcem Manoru

Jeho cílem je zisk bodů.

Manor dnes oficiálně oznámil, že v jednom z jeho závodních vozů budeme tuto sezónu vídat Pascala Wehrleina, 21letého úřadujícího šampiona DTM a chráněnce Mercedesu.

"Manor Racing je skvělým místem pro zahájení kariéry jezdce F1. Jsem šťastný, že tu můžu být," oznámil německý jezdec. "Je to malý a stoprocentně soustředěný tým a brzy se seznámím s každým z jeho členů. Bude to moje první sezóna v F1, ale ze všech sil se budu snažit Stephenovi (Fitzpatrickovi, majiteli týmu Manor) a ostatním pomoci dosáhnout jejich cíle. Bude to velká výzva, ale snad se mi během sezóny podaří zabojovat o body."

Loni Wehrlein během boje o titul šampiona DTM zastával i místo náhradního pilota Mercedesu, který mu vybavil i pár testovacích dnů ve voze týmu Force India, který používá jeho pohonné jednotky. Od sezóny 2016 budou motory s třícípou hvězdou pohánět i vozy Manoru a Wehrlein netají, že mu k smlouvě pomohl sportovní ředitel Mercedesu.

"Musím poděkovat mé závodní rodině v Mercedes-Benz a speciálně Totovi (Wolffovi), který dosud dohlížel na mou kariéru a bez něhož bych tuto šanci nedostal. Děkuji za úžasnou podporu a pomoc s dosažením mého snu. Nyní je na mně, abych využil příležitosti a podával výkony na trati."

Wehrlein bude závodit s číslem 94, které mu patřilo i v DTM a které zároveň odkazuje na rok jeho narození (1994). Za favority na zisk sedačky ve druhém voze Manoru jsou považováni Alexander Rossi, Will Stevens a Rio Haryanto.