Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wehrlein předvedl svou výjimečnost

Wehrlein předvedl svou výjimečnost

Vysloužil si pochvalu od šéfa Mercedesu.

Pokud se vám dnes při sledování příprav na start Velké ceny Rakouska bude zdát, že na dvanácté pozici vidíte vůz týmu Manor, není to důvod k návštěvě očního lékaře. Vůz malého outsidera si v kvalifikaci skutečně vybojoval dvanáctou startovní pozici a asi není překvapením, že za jeho volantem seděl Pascal Wehrlein, úřadující šampion série DTM podporován automobilkou Mercedes. Toto Wolff, sportovní ředitel Mercedesu, je Wehrleinovým výkonem nadšený a připisuje ho hlavně tomu, že se konečně dostal na trať, kterou již důvěrně zná.

"Mám z něj velkou radost. Tohle je první trať, na které už závodil. Dosud pro něj byly všechny okruhy nové. S Barcelonou se seznámil během zimních testů, ale až tady může poprvé stavět na svých zkušenostech. Rozhodně jsme ho nepodceňovali. Když poprvé přijdete do Melbourne nebo Monaka, je těžké se okamžitě srovnávat s nejlepšími jezdci na světě. Proto jsem jeho výsledkem nadšený, poprvé v této sezoně ukázal svou výjimečnost."

Pro Wehrleina bude dnes jistě těžké udržet za sebou jezdce v lepších vozech. Doufá ve výrazně chladnější počasí, které by alespoň částečně eliminovalo největší problém letošního vozu Manor, velmi rychlé opotřebovávání pneumatik.

"Byla to příležitost předvést svou rychlost a schopnost dostat z vozu maximum. Byla to příležitost a využil jsem ji. Bylo to dobré. Myslím, že (chladnější počasí) by nám mohlo pomoci snížit degradaci pneumatik, protože nás vždy trápí přehřívání a opotřebovávání zadních pneumatik. Uvidíme. Sobota byla super a v závodě se snad nebudeme velmi trápit," nedává si vysoké cíle Wehrlein.