Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Reakce na angažmá Romana Kresty

Reakce na angažmá Romana Kresty

Kresta, Tománek, Charouz, Hasik, Buzková, Ječmínek.

Jak jsme již uvedli v článku minulý týden Roman Kresta získal pro příští sezonu světového šampionátu v rallye místo v továrním týmu Ford, na místo navigátora usedne Jan Tománek. Zároveň došlo ke změnám v jezdcově managementu, novým manažerem se stal Antonín Charouz.

Dnes přinášíme reakce zainteresovaných či významných osobností:

 
Roman Kresta: "Hodně bych chtěl poděkovat všem, kteří mě v mé kariéře podporovali, v prvé řadě rodině, partnerům, autoklubu a panu Charouzovi, bez kterých bych se nedostal tam, kde nyní jsem. A velký dík patří také fanouškům. Pochopitelně jsem vděčný Fordu, že mi poskytnul takovouto šanci. Příští rok budu mít naprosto špičkový vůz a mým hlavním cílem je získávat takové výsledky, které pomohu týmu k dobrému umístění."
 
Jan Tománek, navigátor: "Těžko se popisují pocity, na jedné straně je to nádherné, ale současně je to zavazující. Dostali jsme se do elitní společnosti a bude na nás, abychom potvrdili naše kvality. Stejně jako Roman bych chtěl i já moc poděkovat těm, kdo nám pomáhali a drželi palce."
 
Antonín Charouz, jezdcův manažer: "Naše agentura BPA sport marketing byla oslovena držitelem práv Romana Kresty nabídkou na spolupráci. Byla to zajímavá výzva a rádi jsme se do tohoto projektu zapojili. Společnými silami se nám podařilo získat pro Romana místo v továrním týmu mistrovství světa, což je historický okamžik pro český motorismus. Jednání byla složitá a měli jsme i trochu štěstí, že nám vyšlo načasování. Osobně si toho cením více, než když jsem dostal Tomáše Engeho do F1, protože v továrních týmech rallye je jen 12 míst. Věřím, že prokáže své kvality a bude dělat radost všem příznivcům, kterých má opravdu hodně."
 
Jiří Hasik, majitel práv jezdce: "Po tříleté složité práci se nám podařilo dostat Romana na vrchol automobilového sportu, z čehož mám obrovskou radost. Kvůli tomu jsme spojili síly s panem Charouzem a agenturou BPA sport marketing a.s., kteří mají obrovské zkušenosti s motoristickým sportem na vrcholné mezinárodní úrovni. Poděkování patří nejen všem partnerům, ale také fanouškům a příznivcům Romana Kresty, kteří projevili neobyčejné nadšení."
 
Petra Buzková, ministryně mládeže školství a tělovýchovy: "Angažování Romana Kresty do továrního týmu mistrovství světa v rallye mě potěšilo, protože to je důkaz, že i z tak malé země se lze dostat mezi nejlepší na světě. To je určitě motivace i pro ostatní. Panu Krestovi budu držet palce, aby dobře reprezentoval."
 
Roman Ječmínek, prezident Autoklubu České republiky: "Velmi mě těší, že se další český jezdec dostal až do nejvyšších sfér automobilového sportu. Pro nás to je potvrzení, že naše šampionáty jsou kvalitní a dokáží vychovat jezdce až na samotný vrchol, jako se povedlo s Tomášem Engem, Jarkem Janišem na okruzích a nyní s Romanem Krestou v rallye. Český šampionát rallye je asi nejkvalitnějším v Evropě a mě jen mrzí, že podle rozhodnutí FIA v něm budou muset skončit speciály WRC. Díky tomu se naši mladí jezdci mohli seznámit se špičkovou technikou WRC a vedle Romana vyrostly i další naděje - například Václav Pech mladší a Jan Kopecký. Romanovi přeji vše nejlepší a doufám, že se mu bude dařit."