Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Staněk získal hlavního sponzora

Staněk získal hlavního sponzora

Podpoří ho Czechoslovak Group

Do další sezony se silným spojencem. Roman Staněk získal pro svůj druhý rok ve F2 nového hlavního partnera. Tím se stává globální průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group. Její logo se od letoška bude objevovat nejenom na monopostu českého pilota, ale také na jeho výstroji.

"Skupina CSG je historicky provázána se světěm českého motoristického sportu prostřednictvím naší automobilky Tatra. Roman Staněk se závodění věnuje už od svých devíti let a jen díky svým výkonům se dostal až do formule 2. Jako silná a dynamicky rostoucí skupina chápeme ambice a odhodlání prorazit na mezinárodním poli a chceme s Romanem Staňkem dosáhnout účasti ve slavné formuli 1. Podporujeme mladé talenty, kteří mají zdravou dravost, chtějí dosáhnout úspěchu a jdou si vytrvale s pílí za svými cíli. Roman Staněk je toho příkladem," říká k nově vznikající spolupráci výkonný ředitel CSG David Chour.

Mezi hlavní obory skupiny CSG se řadí strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl a výroba malorážové munice. Kromě společnosti Tatra Trucks patří pod křídla CSG také významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi nebo český výrobce radarů Eldis. V podnicích začleněných do skupiny CSG a propojených firmách pracuje přes 10 000 lidí. Klíčové výrobní podniky skupiny najdeme nejen v Česku a na Slovensku, ale také v Itálii, Indii, Velké Británii a USA. Majitelem společnosti je Michal Strnad.

Příchod nového hlavního partnera se Staňkovi velice hodí. Jeho kariéra totiž byla dosud financována především z prostředků závodníkova otce a loni měl co dělat, aby si sedačku u Tridentu udržel až do konce sezony. Nakonec se mu ale podařilo během roku přivést nové sponzory a také mu pomohla fanouškovská sbírka, kterou uspořádal před posledním podnikem v Abú Zabí.

"Závodění obětuji vše, tvrdě na sobě makám a dělám vše pro to, abych dosáhl na svůj sen. Velmi si proto vážím podpory skupiny CSG, která mi umožní uskutečnit další starty ve formuli 1. CSG je silným partnerem a respektovanou značkou a nového hlavního partnera budu hrdě reprezentovat a usilovat o to, abychom společně dosáhli formule 1," uvedl devatenáctiletý jezdec.

Skupina Czechoslovak Group se stává novým hlavním partnerem Romana Staňka. Foto: Trident



Při své první sezoně ve F2 se Staněk usmístil na celkové 18. pozici se ziskem 15 bodů. Nejlepšího výsledku dosáhl při sprintu na Red Bull Ringu, ve kterém skončil jako pátý. Vyniknul ale také při kvalifikaci v Monze, ve které zajel třetí čas.

Ačkoli ve F2 bude Staněk závodit druhým rokem, společně s Tridentem ho čeká již třetí rok. K italské stáji se připojil v roce 2022 ve FIA F3. Na konto si tehdy připsal mimo jiné i vítězství při hlavním závodě v Imole. V konečném pořadí nakonec skončil pátý a až do posledního podniku mohl pomýšlet na zisk titulu.

Zdroj: Czechoslovak Group, FORMULE.cz, úvodní foto: Czechoslovak Group