Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Honda letos ještě dvakrát vylepší svůj motor

Honda letos ještě dvakrát vylepší svůj motor

Vývoj současné pohonné jednotky ještě neskončil.

Honda ještě nedokončila vývoj letošní pohonné jednotky a jezdci McLarenu by se měli do konce sezony dočkat dvou vln vylepšení. Japonská automobilka tak pravděpodobně využije všechny své vývojové žetony, kterých jí momentálně zbývá ještě 10. První sada novinek by se měla objevit již tento týden ve Spa, další když bude Fernando Alonso nebo Jenson Button opět potřebovat novou pohonnou jednotku.

"Vývoj v Sakuře pokračuje bez přestávek a brzy budeme připraveni nasadit nové věci," cituje Autosport Jusuke Hasegawu, šéfa programu Hondy v F1. "Zbývá pouze 9 závodů, takže i kdyby bylo více nápadů, budeme mít pouze dvě příležitosti nasadit novinky. Jednu příležitost budeme mít už ve Spa a pak už jen jednu další, ale nadále plánujeme využít všechny žetony."

Vývoj věcí pro letošní sezonu proto pokračuje a zastaví se až někdy v průběhu podzimu.

"Toto bude moje největší výzva, budu muset rozhodnout, kdy zastavit vývoj letošního motoru a začít se naplno věnovat pouze motoru pro sezonu 2017. Předpokládám, že by se tak mělo stát na začátku října. Rozhodování o přesouvání zdrojů z této sezony na další je nyní nejtěžší částí mé práce. Nechci vzdát tuto sezonu, ale možná už tento měsíc budu muset definitivně rozhodnout. Po září už nebudeme pokračovat ve vývoji. Dynamometry poběží také v říjnu a v listopadu, ale vyvíjet se už nebude.

Rád bych nás viděl na čtvrtém místě, aby pořadí bylo Mercedes, Red Bull, Ferrari a McLaren-Honda. Bude těžké dosáhnout potřebné výsledky, ale rozhodně chceme opakovat Maďarsko. Pokud budeme tak konkurenceschopní, budeme se sebou spokojeni a se štěstím bychom se pak mohli objevit i na stupních vítězů."