Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton přiznal chybu

Hamilton přiznal chybu

Za start nemohla technika ani vlhká trať.

Lewis Hamilton dnes nebojoval s Nicem Rosbergem o vítězství, ale s jezdci Force India, Ferrari a Red Bullu o místo na stupních vítězů. Nakonec získal 15 bodů za třetí místo, což ale znamená, že Rosberg vede šampionát už o 33 bodů. Všechno se pokazilo už na startu, když se Hamiltonovi protočila kola a z druhého spadl až na osmé místo. Přiznává, že to byla jen jeho chyba.

"Nemyslím si, že s tím mělo něco společného vlhké místo, udělal jsem chybu," řekl úřadující šampion, který sice startoval na horší straně trati, ale před první zatáčkou se před něj dostal i Daniel Ricciardo, který odstartoval za jeho zadním křídlem. "Prostě se mi protočila kola."

Pak to byl velký boj se spoustou předjížděcích manévrů.

"V prostředním stintu byl vůz velmi dobrý a vlastně byl skvělý po celý závod. Tvrdě jsem bojoval až do cíle, ale nevyšlo to."

Druhé místo by se dalo považovat za úspěšnou "minimalizaci škod", jak jezdci Mercedesu letos rádi říkají, když po pomalém startu nebo technických problémech dojedou do cíle na druhém místě. Hamiltonovi v tom zabránil Max Verstappen, kterému se podařilo ubránit Hamiltonovu útoku na konci předposledního kola. Hamilton si týmu okamžitě stěžoval, že mladý jezdec Red Bullu během brzdění před šikanou změnil směr jízdy, ale po závodě to už nechtěl komentovat.

"Teď už na tom nezáleží. Stalo se, je třeba jít dál."