Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas: Gutiérrez ještě musí pár týdnů čekat

Haas: Gutiérrez ještě musí pár týdnů čekat

Pak se dozví definitivní verdikt.

S budoucností Estebana Gutiérreze v týmu Haas F1 to nevypadá moc dobře. Pokud by jezdec a tým směřovali k prodloužení smlouvy, neexistuje lepší místo, kde to oznámit světu, než Mexiko. 25letý mexický jezdec je podporován mexickými sponzory a jeho přestup z testovacího kokpitu Ferrari do závodního kokpitu Haasu byl oznámen před rokem právě na Okruhu bratří Rodríguezů. Šéf týmu ale letos neměl pro mexická média nic jiného, ​​než ujištění, že Gutiérrez bude znát odpověď už brzy.

"Během následujících dvou, tří týdnů mu řekneme, co uděláme. Sezóna už beztak končí," řekl Günther Steiner. "Nechci během tohoto víkendu ztrácet čas spekulacemi, měli bychom zůstat soustředění na závod a také on by se měl soustředit na co nejlepší výkon. Minulý víkend měl dobrou kvalifikaci a v závodě problém s brzdami, takže tento víkend bychom se rádi soustředili na závodění a nespekulovali o budoucnosti."

Je dost dobře možné, že už je rozhodnuto o jménu Gutiérrezova nástupce, ale kvůli fanouškům a sponzorům by nebylo vhodné oznámit ho před nebo během víkendu Velké ceny Mexika. Gutiérrez své fanoušky ujišťuje, že Haas není jeho jedinou šancí na setrvání v F1.

"Naštěstí máme i jiné možnosti, které momentálně vážně zvažujeme. Podle mě je důležité, abychom už brzy něco podepsali. Nemůžeme si dovolit riskovat a prostě jen čekat, když do konce sezóny zbývá pár závodů a my bychom se mohli ocitnout mezi dvěma obsazenými židlemi."