Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gutiérrez potvrdil odchod z Haasu

Gutiérrez potvrdil odchod z Haasu

Hledá jiného zaměstnavatele.

Esteban Gutiérrez prostřednictvím sociálních médií potvrdil, že příští rok nebude závodit za americký tým Haas. Mexický jezdec přestoupil do Haasu z Ferrari, kde byl loni testovacím jezdcem. Vedení týmu jistě nepotěšilo, že se mu zatím nepodařilo získat ani jeden bod. Zřejmě se čekalo na víkend Velké ceny Mexika, kde se šéf týmu nechtěl ke Gutiérrezově situaci vůbec vyjadřovat. Už v Brazílii ale pravděpodobně oznámí podpis smlouvy s Kevinem Magnussenem z Renaultu, jenž se stane týmovým kolegou Romaina Grosjeana.

"Chci se s vámi podělit o informaci, že příští sezónu nebudu s týmem Haas F1," napsal 25letý jezdec. "Chci poděkovat celému týmu a všem jeho zaměstnancům a hlavně Genemu Haasovi za šanci pracovat s nimi. Přeji jim hodně úspěchů. Zůstávají ještě dva závody, které si chci naplno užít. Dám do toho všechno, jako vždy. Speciální poděkování patří všem mým fanouškům a podporovatelům, všichni navždy zůstanete v mém srdci. Doufám, že se brzy budu moci podělit o své plány do budoucna."

Šéf týmu sice neřekl žádné jméno, ale včera prozradil, že s jedním jezdcem už potřebuje dohodnout jen poslední detaily.

"Ještě musíme dotáhnout pár detailů a pak už budeme připraveni oznámit jméno. Jsou to už jen běžné záležitosti, které se vždy musí vyřešit před uzavřením dohody. Je to, jako když kupujete auto. Nakonec chcete ještě koberečky zdarma, nebo něco jiného. Momentálně jsme v té fázi," vysvětlil Günther Steiner.