Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton se Ferrari neobává

Hamilton se Ferrari neobává

Mercedes bude dnes i zítra rychlejší.

Nejrychlejší kolo pátečních tréninků nepředvedl jezdec Mercedesu ani Red Bullu, ale Sebastian Vettel. Pouze o 4 tisíciny sekundy, ale přece předčil Lewise Hamiltona a o 4 desetiny sekundy Nica Rosberga. Úřadující šampion bojující o obhájení titulu se ale vozů z Maranella neobává.

"Trénink je jen trénink," upozorňuje Hamilton. "Podle mě je Red Bull rychlý jako obvykle, ale Ferrari je poměrně rychlé na jedno kolo. Více nám řekne kvalifikace. Ale v delším stintu byla naše rychlost velmi dobrá a na super-měkkých pneumatikách se mi nepodařilo nejlepší kolo, takže určitě ještě najdeme více rychlosti.

Ale opravdu nesleduji, co dělají ostatní, takže mě ani nemohlo nic překvapit. Soustředím se pouze na svou práci. Vypadají, že jsou poměrně rychlí, samozřejmě ne tak rychlí jako my, ale kdo ví, možná se to změní. Ve svém kole jsem měl ještě rezervu a bylo to asi páté kolo stintu a pneumatiky už nebyly nejlepší."

Rosberg měl své vlastní problémy a zápasil s kluzkým asfaltem, ale včera večer byl odhodlaný vše dohnat a v dnešním posledním tréninku se připravit na těsný kvalifikační souboj.

"Ani v jednom kole jsem nedal dohromady všechny sektory, ale pátek vám nikdy moc neřekne. Lewis jezdil na měkčích pneumatikách, já na tvrdších, takže pak bylo pro mě těžší poskládat jedno rychlé kolo. Ale ano, trochu jsem na Lewise ztratil a večer se ještě z vozu pokusím dostat poslední desetiny."