Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Start bude mimořádně důležitý

Hamilton: Start bude mimořádně důležitý

Jezdce čeká dlouhá cesta k první zatáčce.

Jak Lewis Hamilton zjistil vloni, když se v závěru závodu neúspěšně snažil zaútočit na Nica Rosberga, předjet podobně rychlého soupeře je na Okruhu bratří Rodríguezů velmi náročným úkolem. Důležité proto bude, aby si po startu z pole position udržel první místo, ale ani tento úkol nebude jednoduchý. První zatáčka je od startovní čáry vzdálena téměř 900 metrů a bez opravdu dobrého startu bude prakticky nemožné udržet Rosberga a další soupeře za sebou. Díky dobrému startu v Austinu se ale neobává, že by to byl nesplnitelný úkol.

"Ano, minulý víkend jsem byl během celého procesu jistější. Kéž by to tak bylo od začátku roku! Alespoň že je to už v pořádku. Ale nedělám si žádné iluze, první zatáčka bude velmi daleko! O to důležitější bude výborný start," řekl Hamilton.

Oba jezdci Mercedesu měli v trénincích problém poskládat do jednoho kola dobré časy ze všech tří sektorů a Rosbergovi se to nedařilo ani v kvalifikaci. Hamilton vysvětlil, že výzva spočívala v udržení teploty pneumatik.

"V podstatě za to mohou pneumatiky, je těžké udržet je v ideálním okně v každé sekci. Tyto pneumatiky mají vymezené pracovní okno a problém je, že na vůz ve vertikálním směru působí příliš malá síla, i když máme nastavený maximální přítlak, protože jsme ve velké nadmořské výšce. Proto je obtížné dostatečně zahřát pneumatiky a vyvážení vozu se v průběhu kola mění."

Nico Rosberg byl o čtvrt sekundy pomalejší než Hamilton, ale přesto dnes odstartuje z první řady a na dlouhou cestu k první zatáčce se naopak těší.

"Nejsem zrovna šťastný, že jsem nezískal pole position, ale na druhou stranu, být zde na druhé startovní pozici není tak špatné. Startovní rovinka je velmi dlouhá a letos se už párkrát stalo, že vůbec nebylo důležité, kdo získal pole position. Bude to náročný závod a budeme si muset dávat pozor i na Red Bull."