Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Nemůžete se připravit na prohru

Hamilton: Nemůžete se připravit na prohru

Už s tím má nějaké zkušenosti.

Lewis Hamilton a Nico Rosberg pokračují v boji o titul, ale matematika je jednoznačně na Rosbergově straně. Stačí, aby v Brazílii vyhrál a stane se novým mistrem světa ještě před posledním závodem. Totéž platí, pokud například Rosberg dokončí závod na druhém a Hamilton na čtvrtém místě, nebo Rosberg na třetím a Hamilton na šestém nebo horším. Úřadující šampion musí novinářům opakovat, že nemůže udělat nic víc, než vyhrát zbývající závody. Také dostal otázku, zda už má připravenou reakci pro případ vypadnutí z boje o titul.

"Nemůžete se připravit na prohru," odpověděl Hamilton. "Nemůžete být připraveni na to, že prohrajete, ale už jsem to zažil. V roce 2007 jsem prohrál (měl o 1 bod méně než Kimi Räikkönen a stejně jako Fernando Alonso) a vím, že teď to pro mě už nebude taková rána jako tehdy. Ztratil jsem hodně závodů, během kariéry jsem ztratil tituly, takže to nebude nový pocit. Vím, v jaké jsem situaci a že šance přehrát je větší než šance vyhrát. Není snadné se s tím smířit, ale je to tak. Půjdu dál, vždyť už mám tři (tituly) a příští rok snad nebudu mít tolik technických problémů."

Hamilton se přesto může považovat za šťastlivce. V F1 jen jednou přestoupil z týmu do týmu a nemohl si vybrat lepší čas a lepší tým. Od odchodu z McLarenu jeho bývalý tým nezískal ani jedno vítězství, zatímco Hamilton jich ve voze Mercedesu nasbíral 29.

"Tým mě každý víkend utvrzuje v tom, že to bylo správné rozhodnutí a nejlepší rozhodnutí v mém životě i v mé kariéře."