Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Děly se nějaké divné věci

Alonso: Děly se nějaké divné věci

McLaren vyšel v Austinu naprázdno

Pro McLaren to v Austinu nebyl povedený víkend. Stoffel Vandoorne musel nejprve měnit spalovací motor, posléze i ostatní části pohonné jednotky, a byl proto nucen startovat až z posledního místa, ze kterého se dokázal dostat jen na dvanáctou příčku. Fernandu Alonsovi se penalizace vyhnuly a start z osmého místa dával naději na zisk bodů. Bohužel pro něj i pro celý tým se dostavila porucha motoru Honda a tak McLaren odjíždí z USA bez jediného získaného bodu.

Dnes jsem doufal v zisk nějakých bodů. Měl jsem dobrou kvalifikaci, dobrý závod a i start se mi povedl. Bohužel jsem za to nedostal žádnou bodovou odměnu. Ale z naší strany to byl myslím dobrý výkon,“ řekl smutně Alonso, který vypadl už v devátém závodě sezony. Hned také popsal příčinu svých problémů: „Na rovince jsem ztratil výkon. Cítil jsem nějaké vibrace od motoru a děly se nějaké divné věci. Je to škoda. V posledních závodech jsme ztratili hodně bodů, možná 15 nebo 20, které mohly zlepšit pozici v šampionátu mně i celému týmu. Zbývají nám poslední tři závody a chceme je odjet co nejlépe.

Jeho týmový kolega závod sice dojel, ale zůstal mimo bodované pozice. Přesto byl se svým výkonem spokojen. „Dnes to byl pro mě skutečně vzrušující závod, i když jsem nezískal žádné body. Měli jsme dobrou strategii a také jsem měl několik pěkných soubojů na trati. Je škoda, že to nestačilo na body, ale udělali jsme dnes maximum. Je vždy povzbuzující, když máte konkurenceschopné auto, se kterým můžete bojovat s ostatními.