Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Magnussen: Nepatříme do poslední řady!

Magnussen: Nepatříme do poslední řady!

Haas nehodil do ringu ručník

Haas připravil svým fanouškům nemilé překvapení, když v kvalifikaci obsadil dvě poslední místa. V závodě dojem podstatně vylepšil a zisk čtyř bodů překonal očekávání. Kevin Magnussen se rval jako lev a statečně vzdoroval i rychlejším jezdcům.

Jezdci v haasech startovali z hloubi pole. Zatímco Grosjean své postavení udržel, Magnussen ho vylepšil dokonce o šest míst! Zlepšila se rychlost i přilnavost, a to umožnilo svádět vyrovnané souboje. Výsledkem byl už 11. závod s bodovým ziskem. K prvnímu posunu došlo po kolizi favoritů v úvodním kole. Magnussen se postupně probojoval až na 6. místo ve 20. kole. Největší souboj pak sváděl s Alonsem, jehož dokázal udržet za zády.

Kevin Magnussen si vedl skvěle a udržel za zády i Fernanda Alonsa

Pro mě to bylo jako vítězství,“ radoval se Kevin Magnussen. „Bylo to neuvěřitelné a skvělá odměna pro všechny za jejich dřinu. Závod byl perfektní. Lepší to ani nemohlo být. Včera jsme to mohli klidně vzdát a prostě hodit do ringu ručník – pro nás všechny to byl těžký den. Ale nikdo to nevzdal. Všichni vědí, že nejsme nejhorší tým a nepatříme do poslední řady. Naše místo je na bodovaných pozicích, v boji uprostřed závodního pole a v horní desítce. Bojovali jsme a za to jsem na naši stáj velmi hrdý.

Stejné pocity nesdílel jeho týmový kolega Romain Grosjean: „Dnes nám to nebylo souzeno. Odstartovali jsme na superměkkých pneumatikách a na začátku bylo těžké se vyrovnat ultraměkkým. Při kolizi s Fernandem Alonsem se mi auto poškodilo. Neviděl jsem televizní záběry, tak nevím, ale stalo se to v první zatáčce a přišel jsem o polovinu podlahy. Od té chvíle bylo skoro po všem. Jenom jsem se snažil vydržet a nevzdat to. Kevin odvedl dobrou práci a za naši stáj mám radost. Jen musíme něco udělat s rychlostí v závodě.