Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Force India má nové díly, ale pouze na papíře

 Force India má nové díly, ale pouze na papíře

S výrobou se bude čekat na nového majitele

Podmínky, za jakých insolvenční správce převzal kontrolu nad zadluženou Force Indií, umožňují stáji pokračovat v činnosti. Po letní přestávce uvidíme růžové vozy v Belgii. Zaměstnanci se vrátí do práce, ačkoli někteří nebudou mít moc co na práci. Další investice do zlepšování vozu jsou pozastaveny a s výrobou nových dílů se zřejmě přestalo už před několika týdny. V současné nešťastné situaci tak tým ví, jak by vůz VJM11 mohl být lepší a rychlejší, ale vše zůstává pouze na papíře a obrazovkách monitorů.

"Třinácté a čtrnácté místo (v posledním závodě před letní přestávkou) není zrovna fantastický výsledek, ale nebyli jsme daleko za ostatními. Pouze dvě až tři desetiny sekundy za lepším středem pole," řekl Otmar Szafnauer, provozní ředitel týmu. "Prostě jsme nebyli dost rychlí. Měli jsme mít nové díly, s nimi bychom byli rychlejší. Snad je budeme moci nasadit později. Design je již hotový, je třeba jen zaplatit dodavatelům, aby připravili potřebné věci, a spustit výrobu. Nepůjde to udělat přes noc, ale jsme připraveni uskutečnit naše plány. Měly by to být dobré věci, snad velmi dobré, ale to ukáže až čas."

Navzdory velkým finančním problémům je relativně malý tým v Poháru konstruktérů na šestém místě, před McLarenem a pouze 23 bodů za Renaultem, okupujícím čtvrté místo. To Force India obsadila loni i předloni.